marți , 5 decembrie 2023

Arhivă etichete: caini fara stapan

Abonare RSS

Vier Pfoten a lansat campania de sterilizare a câinilor din localitățile din jurul Bucureștiului

Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN a lansat astăzi o amplă campanie de sterilizări gratuite pentru câinii cu și fără stăpân din localitățile din jurul Bucureștiului, pentru a reduce numărul abandonurilor și înmulțirea câinilor de pe străzi. Deși, potrivit legii sterilizarea și înregistrarea câinilor de rasă comună este obligatorie, un recent sondaj realizat de Mercury Research arată că doar 26% ... Citeşte mai departe »

VIER PFOTEN: Ionuț Anghel a fost ucis de câini cu stăpân

Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN dezvăluie concluziile raportului oficial al investigațiilor privind regretabila moarte a lui Ionut Anghel. Potrivit raportului, câinii care l-au ucis pe Ionuț erau câini de pază aparținând companiei S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. BUCUREŞTI [1]. Conform rechizitoriului Procuraturii, cele două entități considerate responsabile pentru uciderea lui Ionut sunt ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2 Bucureşti și S.C. ... Citeşte mai departe »

Cățelușa Valentina, salvată după ce a stat o săptămână în canal

O cățelușă fără stăpân a fost salvată în cursul zilei de luni, 17 februarie, după mai bine de o săptămână în care a zăcut pe fundul unui canal adânc de 6 metri, din comuna Popești Leordeni. Salvatorii de la Adăpostul Speranța spun că animalul a fost aruncat în canal având agățat de gât un sac plin cu pietre (vezi foto). ... Citeşte mai departe »

Ziua Internațională a Animalelor. Vier Pfoten: „Ne dorim o lume în care animalele nu suferă”

De 4 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor, VIER PFOTEN face apel la compasiune și umanitate față de animale, amintind că acestea sunt ființe care simt, iar oamenii sunt responsabili pentru soarta lor. Acest apel este valabil mai mult ca oricând astăzi, în contextul noii legi care permite uciderea în masă a căinilor fără stăpân, dar și al numeroaselor ... Citeşte mai departe »

Gentleman de Dâmbovița! Băsescu, despre Brigitte Bardot: „Era foarte frumoasă în timpul regilor Franței”

I se pot reproșa multe lui Traian Băsescu, dar nu că n-ar fi un gentleman desăvârșit. Domnul președinte a fost știut întotdeauna cum să trateze o femeie – cu respect și delicatețe, și tot astfel i-a răspuns și unei doamne care a cutezat să-l critice de curând. Rugat să comenteze atacurile lui Brigitte Bardot la adresa lui, pe tema câinilor ... Citeşte mai departe »

„Alege adopția, nu uciderea!” Manifestații pentru câinii din România, la Amsterdam, Viena și Hamburg

VIER PFOTEN va susține astăzi acțiuni de sprijin pentru câinii fără stăpân din România în trei mari orașe din Europa: Viena, Hamburg și Amsterdam. Iubitorii de animale vest-europeni și câinii lor își vor manifesta solidaritatea și vor transmite mesajul că uciderea în masă nu este o soluție nici umană, și nici eficientă pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Fundația VIER ... Citeşte mai departe »

România, țara barbariei: maidanezii pot fi omorâți în mod legal

Curtea Constituțională a stabilit că legea privind câinii vagabonzi este constituțională, astfel că maidanezii pot fi, de-acum, omorâți în mod legal. „Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea ... Citeşte mai departe »

Vier Pfoten: Conducătorii țării își instigă cetățenii la ură. Uciderea câinilor nu are efect pe termen lung

Vier Pfoten, cea mai cunoscută organizație care luptă pentru protecția animalelor, a transmis azi Guvernului și Parlamentului României o soluție alternativă prin care străzile să fie eliberate de câini fără stăpân, fără ca aceștia să fie uciși. Ca urmare a regretabilei tragedii petrecute recent în București, unde un copil a murit sfâșiat de câini vagabonzi, președintele Traian Băsescu a solicitat ... Citeşte mai departe »