joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: caini vagabonzi

Abonare RSS

„Maidanez de ajutor”: de astăzi, se caută cel mai dedicat câine comunitar

Fundaţia VIER PFOTEN dă astăzi startul campaniei „Maidanez de ajutor”, un experiment care încurajează antrenarea câinilor maidanezi pentru acțiuni de terapie asistată de animale, pentru persoane cu dizabilități sau pentru bătrânii din cămine. Protagonistul campaniei este Cătălin Cornea, dresor cu experiență, care va recruta câini fără stăpân din adăposturile din București și va pregăti un „Maidanez de ajutor” pentru un ... Citeşte mai departe »

Gentleman de Dâmbovița! Băsescu, despre Brigitte Bardot: „Era foarte frumoasă în timpul regilor Franței”

I se pot reproșa multe lui Traian Băsescu, dar nu că n-ar fi un gentleman desăvârșit. Domnul președinte a fost știut întotdeauna cum să trateze o femeie – cu respect și delicatețe, și tot astfel i-a răspuns și unei doamne care a cutezat să-l critice de curând. Rugat să comenteze atacurile lui Brigitte Bardot la adresa lui, pe tema câinilor ... Citeşte mai departe »

„Alege adopția, nu uciderea!” Manifestații pentru câinii din România, la Amsterdam, Viena și Hamburg

VIER PFOTEN va susține astăzi acțiuni de sprijin pentru câinii fără stăpân din România în trei mari orașe din Europa: Viena, Hamburg și Amsterdam. Iubitorii de animale vest-europeni și câinii lor își vor manifesta solidaritatea și vor transmite mesajul că uciderea în masă nu este o soluție nici umană, și nici eficientă pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Fundația VIER ... Citeşte mai departe »

România, țara barbariei: maidanezii pot fi omorâți în mod legal

Curtea Constituțională a stabilit că legea privind câinii vagabonzi este constituțională, astfel că maidanezii pot fi, de-acum, omorâți în mod legal. „Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea ... Citeşte mai departe »

Brigitte Bardot: Sunt șocată să aflu că o răzbunare se va abate asupra tuturor câinilor din România

Brigitte Bardot denunță proiectul care prevede „condamnarea la moarte” a câinilor fără stăpân din România, într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Traian Băsescu. Fosta actriță franceză se declară șocată să afle că autoritățile române plănuiesc o „răzbunare care nu-și are locul” și că doresc să „extermine sistematic” o întreagă specie. Brigitte Bardot, care s-a retras din showbiz în 1973, devenind o ... Citeşte mai departe »