joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: calatorii

Abonare RSS

Apus de soare în Costa Rica

Apus de soare pe o plajă din Costa Rica, noiembrie 2017. Fotografie fără filtre sau altfel de editări, realizată de Harry Rona. Citeşte mai departe »

Turiștii au votat orașul lor preferat din Europa

foto Să fie Parisul, unde toți își doresc să ajungă, măcar o dată-n viață, să vadă Louvre și să se plimbe pe malul Senei? Să fie Roma, unde muzeele și Colosseumul adună lunar mii de turiști, iar la Fontana di Trevi nu ai loc să arunci un ac? Sau Viena, sau München, sau Praga, orașe-bijuterie, unde te oprești la fiecare ... Citeşte mai departe »

Iarna la Bran

Așa arată iarna la Bran, zilele acestea – un vis alb, de pus în ramă! Fotografii de Geanina Raluca. Citeşte mai departe »

Toamna la Sighișoara

Câteva fotografii pe care le-am făcut la Sighișoara, acum o toamnă și-un pic… Vezi și „Apus de soare în Transilvania”  Citeşte mai departe »

Apus de soare în Kansas

Apus de soare surprins în august 2016, undeva în Kansas, Statele Unite. Fotografie de Sarah Lee Leslie. Citeşte mai departe »

München, meine Liebe

Mi-e dor de München și de Bavaria, toată, mai dor decât mi-e de România. Pfff, vă dați seama ce afirmație antipatriotă! De fapt, asta n-are deloc a face cu dragostea mea de țară, care-i acolo, la locul ei, ci cu asocierile de ordin sentimental pe care le fac cu orașul de pe Isar. Am avut, la München, cea mai frumoasă ... Citeşte mai departe »

Vara în Cambridge

Călătorim azi (cu gândul) în Cambridge, Anglia, de unde o prietenă a revistei ne-a trimis câteva fotografii surprinse zilele trecute. Celebrul oraș universitar Cambridge se află la aproximativ 80 de kilometri de Londra și are o populație de aproximativ 125.000 de oameni. Citeşte mai departe »

Veronica Drăgoi: „Plec la drum cu sentimentul că nu se poate altfel, că de asta atârnă viața mea”

Am cunoscut-o în 2009, pe când căuta un lector pentru cartea ce urma s-o publice, „Camino, 800 de kilometri pe jos. O călătorie care mi-a schimbat viața “, și s-a întâmplat să fiu eu persoana care avea să arunce un ochi limpede pe manuscris, pentru a face revizuirile necesare. A început, pentru mine, ca orice alt proiect pentru care eram ... Citeşte mai departe »

Carte poștală din Taormina

foto Imagine din orășelul sicilian Taormina, 2012. Citeşte mai departe »

O fotografie: Montmartre, Paris

foto Pe o străduță din cartierul parizian Montmatre. În față se vede cunoscutul restaurant „Le Consulat”. Citeşte mai departe »