joi , 2 iulie 2020

Arhivă etichete: Care Santos

Abonare RSS

Care Santos vine la București pentru a lansa „Poftă de ciocolată”

În luna mai 2006 lua naştere „Raftul Denisei“, prima şi singura colecţie de literatură personalizată din România, coordonată de Denisa Comănescu. „Sper să se impună prin frumuseţea ei, prin originalitate şi printr-o imensă plăcere a lecturii. Sper să fie branşată la marile titluri ale zilei, să fie dinamică şi accesibilă, într-un cuvânt, cool. Voi aşeza aici numai cărţile pe care le ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Care Santos: „Este imposibil să trăiești cu spatele la trecut”

Scriitoarea spaniolă Care Santos, într-un interviu exclusiv LaRevista.ro, în care vorbește despre cărțile și personajele sale, despre ritualurile sale artistice și plăcerile cotidiene și în care ne invită la o plimbare tihnită prin Barcelona, prin intermediul romanelor sale minunate, Încăperi ferecate și Aerul pe care îl respiri, publicate în România de Editura Humanitas Fiction.  De ce vă temeți cel mai ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: Care Santos, despre artă, viață și cărți

Foto: freegreatpicture.com Una dintre cele mai rafinate scriitoare pe care le-am descoperit în ultima perioadă și care mi-a făcut toamna mai frumoasă, cu cele două cărți ale ei apărute în România, la editura Humanitas Fiction: „Încăperi ferecate” și „Aerul pe care îl respiri”. Câteva fragmente care-mi vor rămâne în minte: Singura modalitate de a păstra o femeie este să o ... Citeşte mai departe »

„Încăperi ferecate”: Care Santos, scriitoarea care nu seamănă cu nimeni, și „timpul, singurul subiect”

Foto: ourworld.pocruises.com Care Santos nu mi-ar fi putut nimeri gusturile mai bine: a scris, cu o minte sclipitoare, o poveste despre trecut și memoria lui, despre mister și artă, dragoste și răzbunare, și a îmbogățit-o cu o serie de accente polițiste care i-au dat acea savoare a cărților de citit într-o noapte, cu sufletul la gură. „Încăperi ferecate” e un ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus