luni , 24 ianuarie 2022

Arhivă etichete: carti bune

Abonare RSS

Special LaRevista.ro: 12 idei de cadouri de Crăciun

foto Poate ați fost inspirați și ați cumpărat, deja, cadouri de Crăciun pentru toți oamenii voștri dragi. Dacă nu, vin să vă dau câteva idei, ca să nu ridicați din umeri în dimineața de 26 Decembrie. Pulover cu aplicații, de la Mango L-am văzut de curând pe site și m-am îndrăgostit de el. Recunosc, ăsta e un cadou pe care ... Citeşte mai departe »

Ce-aș (mai) citi: cel puțin nouă cărți de pus deoparte

foto: Joanna Malinowska Cu mulți ani în urmă, când, culmea, aveam un program zilnic absolut ucigător (lucram la un ziar cotidian), îmi găseam mult mai mult timp să citesc. Mai exact, îmi făceam mai mult timp: mă trezeam, în fiecare dimineață, cu cel puțin o jumătate de oră mai devreme, ca să-mi umplu mintea cu povești. Era una dintre ocupațiile ... Citeşte mai departe »

Câteva metode de omorât tristețea

foto Hei, mă bucur să vă scriu din nou, azi într-o stare mai bună. Dar am avut o săptămână foarte grea. Multă muncă (din păcate, nu pentru revistă), stres, somn puțin și haotic, și o stare de descurajare care îmi dă târcoale, din când în când, de ani. E un efort imens să poți privi în sus și să vezi ... Citeşte mai departe »

Anca Florea: trei (și încă vreo câteva) cărți de citit

Talentata realizatoare radio-TV Anca Florea ne spune despre trei (și încă vreo câteva) dintre cărțile pe care le iubește cel mai mult. *** Cum vrei tu să-ţi scriu despre câteva cărţi când nu mă pot hotărî care ar fi ele? La vremea asta aş reciti „O iarnă printre coline”, de John Wain. Dar citesc „Roba tibetană”, de Lobsang Rampa (deşi ... Citeşte mai departe »

Yann Martel: despre lume, Dumnezeu și nebunie

foto Scriitorul Yann Martel vorbește despre felul în care (ne) putem schimba lumea prin viziunea pe care o proiectăm asupra ei, despre credința în Dumnezeu și necesitatea nebuniei, în trei scurte pasaje din cel mai popular roman al său, „Viața lui Pi”. „Lumea nu există pur și simplu. Totul depinde de felul cum o înțelegem, nu? Iar înțelegând ceva, aducem ... Citeşte mai departe »

Alina Grozea: trei cărți de citit

Jurnalista și scriitoarea Alina Grozea ne povestește despre trei dintre cărțile care i-au plăcut cel mai mult. Dacă mă puneai acum un an, doi să fac această listă, ar fi arătat altfel. Dar am descoperit între timp câteva titluri excelente, câţiva autori fabuloşi pe care chiar i-aş recomanda oricui, indiferent de nivelul de instruire sau de aplecare către literatură pe ... Citeşte mai departe »

Cărțile potrivite

foto Probabil că aşa e, cum se spune, că există un timp potrivit pentru fiecare carte. Sau o carte pe potriva fiecărui timp pe care-l traversăm. Acum vreo şapte ani, n-am putut citi mai mult de 50 de pagini din Absalom, absalom, aşa că mi-am spus că-l las pentru mai târziu pe renumitul domn Faulkner, fără să revin asupra scrierilor lui ... Citeşte mai departe »

Fragment din „Flori pentru Algernon”, de Daniel Keyes

foto „Inteligența este unul dintre cele mai mari daruri ale omului. Dar de prea multe ori căutarea cunoașterii alungă căutarea dragostei. Am descoperit de unul singur și altceva, în ultimul timp, și vă ofer o ipoteză: inteligența fără aptitudinea de a dărui și de a primi afecțiune duce la epuizare mintală și morală, la nevroză și, posibil, chiar la psihoză. ... Citeşte mai departe »

Irina Rădulescu: trei cărți de citit

~ Actrița Irina Rădulescu ne spune despre trei dintre cărțile care i-au plăcut cel mai mult ~ „Micul Prinţ”, de Antoine de Saint-Exupery A fost prima carte care m-a făcut să plâng. Copil fiind, nu i-am înţeles filosofia şi substraturile, dar m-a emoţionat pur şi simplu până la lacrimi, mai ales finalul. Am recitit-o mai târziu şi am putut desluşi ... Citeşte mai departe »

Maria Coman: Trei cărți de citit

Foto: Antena 3 ~ Realizatoarea Antenei 3 Maria Coman ne spune despre trei dintre cărțile care i-au plăcut cel mai mult. ~ Mi-e foarte greu să aleg trei cărţi. O să îmi pară rău, cu siguranţă, după ce voi trimite textul, că am ratat ceva, o să mă gândesc că mai bine puneam altă carte, o să mă întreb cum ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus