vineri , 5 martie 2021

Arhivă etichete: carti Isabel Allende

Abonare RSS

„Dincolo de iarnă”, de Isabel Allende, se lansează în România

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 7 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanului Dincolo de iarnă, de Isabel Allende, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Corneliei Rădulescu. La eveniment vor vorbi scriitoarea și jurnalista Ana Maria Caia, scriitoarea Ana Barton și Nona Rapotan, editor coordonator bookhub.ro. Seara va fi moderată de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Isabel Allende construiește, în Dincolo de ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Isabel Allende: „Secretul unei vieți bine trăite este să nu-ți fie frică de suferință”

Fotografii: Lori Barra, isabelallende.com La aproape cinci ani de la prima noastră conversație, celebra scriitoare Isabel Allende vi se oferă, din nou, într-un interviu pe care știu că mulți dintre voi îl așteptați. E un dialog exclusiv, pe care l-am obținut cu greu, într-o perioadă extrem de aglomerată pentru Allende. Tocmai se întorsese din turneul dedicat cărții ei noi, „In ... Citeşte mai departe »

Isabel Allende, în Atlanta: „Am fost o jurnalistă jalnică, pentru că mereu voiam să inventez povești”

foto Am parcurs un drum foarte lung de la ziua aceea de februarie, 2013, când Isabel Allende accepta să-mi acorde un interviu pentru această revistă, și cea de joi, 16 noiembrie 2017, când am văzut-o pe scriitoare, pentru prima și singura oară, în carne, oase și zâmbet. Isabel Allende râde mult, și-i face pe toți oamenii din jurul ei să ... Citeşte mai departe »

Despre a trăi: „In the Midst of Winter”, de Isabel Allende

foto Isabel Allende: The Guardian Mi-a fost dor de Isabel Allende, nu mai citisem nimic scris de ea de mai bine de un an, iar noul ei roman, „In the Midst of Winter”, m-a făcut să spun că a meritat așteptarea. Cu Isabel Allende, și poate doar cu Márquez și Murakami, pe care i-am citit masiv, am un sentiment de ... Citeşte mai departe »

De ce să citiți „Amantul japonez”, de Isabel Allende

foto Trebuie să recunosc din start: iubesc felul în care Isabel Allende își spune poveștile, așa încât orice opinie vizavi de cărțile ei „riscă” amprenta indulgenței, aproape indiferent de calitatea romanului citit. Cu alte cuvinte, chiar dacă detectez în proza ei mici – sau mari – clișee sau adaptări de stil făcute în scop comercial, nu cred că am s-o ... Citeşte mai departe »

Fragment din „Jocul Ripper”, de Isabel Allende

foto Sunt multe pasaje reușite în „Jocul Ripper”, penultimul roman al lui Isabel Allende. Acesta e doar unul pe care l-am salvat pe Kindle, când am citit cartea, pentru că scriitoarea vorbește despre cafea și cafenele, și despre felul în care oamenii se asortează cu ele. „În North Beach, unde marile lanţuri de magazine erau interzise pentru a împiedica moartea ... Citeşte mai departe »

„Jocul Ripper”, de Isabel Allende: thriller și romance la San Francisco

Foto: vernclevenger.com Pentru mine a fost una dintre cele mai așteptate cărți de anul acesta, și știam că n-avea cum să mă dezamăgească. „Jocul Ripper”, cel mai nou roman al lui Isabel Allende, e tocmai genul de carte care te face să reiterezi un clișeu atât de regretabil: nu o poți lăsa din mână! Un aspect era menționat în toate articolele ... Citeşte mai departe »

Se lansează „Jocul Ripper”, cea mai nouă carte de Isabel Allende

Jocul Ripper, un nou roman de Isabel Allende la Humanitas Fiction, o carte în care scriitoarea chiliană se depărtează de stilul literar care a consacrat-o, cel al realismului magic și al ficțiunii istorice, și abordează o tematică nouă. „Cartea asta s-a născut pe 8 ianuarie 2012 pentru că agenta mea, Carmen Balcells, ne-a sugerat lui Willie Gordon, soţul meu, şi ... Citeşte mai departe »

„Insula de sub mare”, de Isabel Allende. Dansează, Zarité, dansează!

Foto: islandmix.com „Voi trăi mult şi bătrânețea-mi va fi tihnită, pentru că steaua mea – ma z’etoille – străluceşte chiar şi atunci când cerul e înnorat. (…) Când bat tobele, Zarité cea de toate zilele dispare şi redevin fetiţa care dansa neştiind să meargă ca lumea. Izbesc pământul cu tălpile şi viaţa mi se urcă pe picioare, îmi trece prin ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus