duminică , 19 septembrie 2021

Arhivă etichete: Carti Javier Marias

Abonare RSS

Magie literară: „Inimă atât de albă”, de Javier Marías

foto Motto: „Lumea întreagă se mișcă adesea numai ca să ajungi să nu-ți mai ocupi locul și să-l poți uzurpa pe al celuilalt, numai pentru asta, spre a-ți uita de tine însuți și a-l îngropa pe cel care ai fost. Toți obosim îngrozitor să fim cei care suntem și cei care am fost.” Din același instinct de reînnoire, cred, citim ... Citeşte mai departe »

Javier Marías: o definiție a dragostei

foto Sunt rare momentele în care întâlnești un adevăr atât de bine așezat în cuvinte, încât îți limpezește întreaga perspectivă asupra unei teme. Dragostea, tema-regină a tuturor artiștilor, a fost scrisă, cântată sau pictată în nenumărate feluri, și e cu atât mai dificil să-i conturăm noi definiții. Javier Marías are însă darul marilor scriitori, acela de a exprima un adevăr ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Bărbatul sentimental”, de Javier Marías

Foto: zados.net Am început cu acest citat lung – publicat ca prolog al romanului „Bărbatul sentimental” – pentru că mi s-a părut esența acestei cărți de Javier Marías. Sunt încă sub impresia ei ca sub o vrajă, și nu doar grație poveștii tulburătoare pe care o conține, ci mai ales datorită meditației ăsteia minunate despre dragoste. Cred că trebuie să ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus