duminică , 24 octombrie 2021

Arhivă etichete: citate dragoste

Abonare RSS

Anaïs Nin: de ce moare dragostea

foto: „The Lovers”, pictură de René Magritte Probabil cea mai profundă și neinhibată scriitoare de literatură erotică, Anaïs Nin ne oferă o perspectivă asupra dragostei și a fragilității ei în fața naturii umane. „Dragostea piere pentru că noi nu ştim cum să-i reîmbogăţim sursa. Dragostea moare bolnavă şi rănită; ea dispare din cauza uzurii, a şovăielii, a murdăriei şi trădărilor.” ~ ... Citeşte mai departe »

Javier Marías: o definiție a dragostei

foto Sunt rare momentele în care întâlnești un adevăr atât de bine așezat în cuvinte, încât îți limpezește întreaga perspectivă asupra unei teme. Dragostea, tema-regină a tuturor artiștilor, a fost scrisă, cântată sau pictată în nenumărate feluri, și e cu atât mai dificil să-i conturăm noi definiții. Javier Marías are însă darul marilor scriitori, acela de a exprima un adevăr ... Citeşte mai departe »

Khaled Hosseini: despre dragoste, prietenie, zmeie și alte minuni

Foto: goodwp.com I-am citit toate cele trei cărți și îl consider un povestitor extraordinar. M-am oprit la aproape fiecare pagină din romanele sale pentru a nota câte un adevăr ce merită ținut aproape, mereu. Khaled Hosseini, alături de alți câțiva scriitori pe care-i iubesc, reușește să ne facă să privim lumea altfel – ceea ce e nu doar deviza acestei ... Citeşte mai departe »

Cartea lunii la Humanitas: „Dragoste”, de Isabel Allende

O carte tandră, strălucit alcătuită, o adevărată bijuterie literară în care cele mai frumoase momente ale iubirii descrise vreodată de Isabel Allende sunt magistral împletite cu înţelepte şi amuzante povestiri ale autoarei chiliene. „Dragoste”, în curând, la editura Humanitas. „Tentaţia de a relata o întâlnire amoroasă pe un ton glumeţ e aproape irezistibilă, pentru că umorul e o garanţie împotriva ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: Scriitori celebri, despre suferința din dragoste

Este una dintre temele majore în artă. Pictori, scupltori, muzicieni, dar mai ales scriitori i-au dedicat pagini, dacă nu romane întregi, încercând să surprindă în cuvinte trăirile dulci-chinuitoare pe care le stârnește. Iată câteva dintre cele mai sugestive citate despre suferința din dragoste, adunate din operele unor scriitori iscusiți. „Poate că într-o zi o să mă târăsc spre casă bătută, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus