sâmbătă , 18 septembrie 2021

Arhivă etichete: citit

Abonare RSS

Kurt Vonnegut, despre scris și citit ca meditație

foto „Cred că cititul și scrisul sunt cele mai hrănitoare forme de meditație pe care le-a descoperit cineva vreodată. Citind ceea ce au scris cele mai interesante minți din istorie, medităm cu mintea noastră și cu a lor, totodată. Pentru mine, acesta este un miracol.”  Kurt Vonnegut Citeşte mai departe »

Teo Trandafir: „Sunt foarte ocupată, dar pentru citit îmi fac timp mereu”

Este extrem de ocupată, pentru că performanţa pe care o face zilnic la „Teo Show”, de la Kanal D, presupune foarte multă muncă. Însă Teo Trandafir spune că are un obicei la care nu renunţa  nici în ruptul capului: cititul. „Da, sunt foarte ocupată, însă pentru citit îmi fac timp mereu, indiferent de situaţie. Şi e valabil şi pentru fiica ... Citeşte mai departe »

Pentru o viață socială sănătoasă, citiți puțin Shakespeare

Un nou studiu publicat de doi cercetători americani demonstrează că obișnuința de a citi opere de ficțiune ne poate ajuta să relaționăm mai bine cu ceilalți. Că e vorba de un rendez-vous sau un interviu pentru un job, succesul în societate poate fi determinat nu doar de ținuta adecvată, ci și de Shakespeare, Proust sau Cehov… David Comer Kidd și ... Citeşte mai departe »

Zece cărți de citit vara aceasta

Vară. Vacanță. Relaxare și huzur. Și ce poate fi mai potrivit, lângă o ceașcă de cafea sau un cocktail răcoritor, decât o carte bună? Librăriile duduie de oferte, iar editurile se întrec în apariții editoriale tot mai interesante, pentru a ne face poftă de lectură, de farmecul evadării în povești scrise pe hârtie. Dintre toate, echipa LaRevista.ro a făcut 10 ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus