joi , 7 iulie 2022

Arhivă etichete: Constantin Brancusi

Abonare RSS

S-a redeschis Sala „Constantin Brâncuși”. Ce lucrări puteți vedea la MNAR

Muzeul Național de Artă al României (MNAR)  a redeschis Sala „Constantin Brâncuși”, miercuri, 6 decembrie, în prezența Ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești. După o întrerupere de ... Citeşte mai departe »

„Cumințenia Pământului” a revenit la MNAR

Luni, 31 octombrie 2016, ca urmare a deciziei Ministerului Culturii, Muzeul Național de Artă al României anunță că a transferat la sediul său lucrarea „Cumințenia Pământului”, de Constantin Brâncuși. Drept urmare, expunerea lucrărilor marelui sculptor din sala omonimă a Galeriei de Artă Românească Modernă va fi reconfigurată, adăugându-i-se un conținut informațional și educativ specific. „Astfel, va fi accentuată semnificația etapelor ... Citeşte mai departe »

„Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră”: Noaptea muzeelor la MNAR

Anul acesta, cu ocazia Nopţii muzeelor, MNAR invită publicul să ia parte la o multitudine de evenimente ce vor avea loc în spaţiile istorice (Sufrageria regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor), în Galeria Națională, în expoziția temporară Oglinzile Orientului deschisă în avanpremieră, în expoziția Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră, precum și în curtea de onoare a muzeului. Programul ... Citeşte mai departe »

Expoziție de fotografie: „Brâncuși. Forme în alb și negru”

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 18 februarie – 29 mai 2016, în Sălile Kretzulescu, expoziţia „Brâncuși. Forme în alb și negru”. Expoziția face parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi inițiat de Ministerul Culturii și propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele realizate de Brâncuşi la ... Citeşte mai departe »

Constantin Brâncuși, Marcel Duchamp și Mary Reynolds, pe Riviera Franceză

Nu se cunoaște autorul acestei fotografii, dar inspirația lui merită aplaudată peste decenii. Constantin Brâncuși, Marcel Duchamp și iubita lui, Mary Reynolds, surprinși pe Riviera Franceză, la Villefranche, în 1929, în timp ce savurau o cafea – sau poate un ceai? – cu aerul că știau că sunt protagoniștii unui moment înrămat în memoria timpului. Câte s-au schimbat de atunci, ... Citeşte mai departe »

Constantin Brâncuşi, cel mai important român din istoria sculpturii mondiale

Mâine, 27 aprilie 2013, se împlinesc 106 ani de când Constantin Brâncuşi a părăsit atelierul lui Auguste Rodin, pentru a-şi croi propriul drum în carieră. Data de 27 aprilie 1907 este un moment de răscruce în parcursul sculptorului Constantin Brâncuşi, pe care-l va explica mai târziu prin fraza devenită celebră: „În apropierea marilor lucruri nu pot creşte decât lucruri mici”, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus