marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: copii

Abonare RSS

Auzul e un dar. Nu-l ignora!

foto Stop. Opriți-vă un minut din tot ce făceați. Ce auziți în jur? Zgomotul orașului? Vocile colegilor? Râsul copiilor care se joacă în parc? Un căine care latră? Pe cineva drag care vă strigă pe nume? Vă imaginați cum ar fi dacă v-am da niște dopuri pentru urechi care să vă taie complet auzul? Cum ar fi să purtați permanent aceste ... Citeşte mai departe »

Îmi plac oamenii

foto Contrar aparențelor, îmi plac oamenii. Numa’ că nu toţi. De fapt, îmi plac foarte puţini, specia celor care-mi plac e cam pe cale de dispariţie. Nici pe mine nu mă simpatizez foarte tare, să ştiţi, aş fi vrut să fiu în multe alte feluri. Adică dacă eu aş fi o altă persoană, nu ştiu sigur la câte cafele aş ... Citeşte mai departe »

Obsesia timpului de calitate petrecut cu copilul

foto Pot să-mi fac blog de parenting dacă nu am copii? Adică mă arestează Poliţia Mămicilor Isterice dacă îndrăznesc? Nu de alta, dar am excesiv de multe opinii impertinente pe subiect, şi parcă mă mănâncă undeva şi nu pot să le ţin pentru mine, simt nevoia să dau cu băţul prin gard, să mă mârâie câinele de pază al copilăriilor ... Citeşte mai departe »

Contactul fizic strâns între mamă și copil ameliorează depresia postpartum

foto Contactul fizic strâns, piele pe piele, între mamă și bebelușul ei înlătură din simptomele depresiei postpartum, o afecțiune de care suferă marea majoritate a proaspetelor mămici. Multe femei sunt afectate de o stare de tristețe imediat după ce nasc, iar studiile arată că, în ultimii ani, numărul mamelor care suferă de depresie în primele șase săptămâni de la naștere ... Citeşte mai departe »

Ce-am învățat când eram mici

foto Taică-meu nu suporta să audă pe cineva plescăind sau să vadă pe cineva muşcând din pâine cu poftă. Mi-a explicat, când eram copil, că la masă mesteci cu gura închisă, iar pâinea o ţii lângă farfurie, rupând bucăţică cu bucăţică. Aşa că, vrând-nevrând, am deprins devreme bunele maniere ale procesului de masticaţie. Azi, dacă nu suport ceva la oameni, ... Citeşte mai departe »

Copilul sau viața? Stați, să mă mai gândesc puțin…

(P) Mă uitam într-o zi pe stradă, acum câțiva ani, la o fetiță care împingea un cărucior mic în care se afla un bebeluș de jucărie. Vorbea cu păpușa ca și cum ar fi fost copilul ei, o învelea și părea foarte preocupată să-i fie bine. Și, deși era un fapt banal, pentru că vedem deseori fetițe jucându-se astfel, mi-a ... Citeşte mai departe »

Studiu: 81% dintre femei se tem că un copil le-ar afecta cariera

Un studiu demarat pe 16 noiembrie 2013, care și-a propus să obțină rezultate de la 100.000 de reprezentante ale sexului feminin, arată că 81% dintre acestea se tem că apariția unui copil în viața lor le-ar putea afecta cariera. Până în prezent, 10.000 de femei au răspuns întrebărilor din cadrul studiului. Primele 10.000 de femei, cu vârste cuprinse între 28 ... Citeşte mai departe »

Ce este şi cum se manifestă infertilitatea imunologică

O veste deloc îmbucurătoare pentru un cuplu la început de căsnicie este, cu siguranţă, infertilitatea şi şansele scăzute de a avea copii. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate. Însă, atunci când sistemul de apărare al organismului  nu mai reacţionează în faţa unor afecţiuni sau boli, ... Citeşte mai departe »

Video emoționant: prima baie pentru doi gemeni nou-născuți

O înregistrare postată recent pe YouTube, care prezintă reacția a doi gemeni nou-născuți la prima lor baie, a adunat aproape șase milioane de vizualizări, în doar o săptămână. Cei doi bebeluși aveau doar câteva zile de viață când a fost realizată filmarea. Citeşte mai departe »

OvidiuRo asigură asistență medicală pentru 1.000 de copii necăjiți

1.000 de copii beneficiază de analize medicale gratuite, ulterior fiind luaţi în evidenţă de medicii de familie; de asemenea, ei primesc medicamente, vitamine și transport gratuit la medic pentru a avea o stare de sănătate bună şi a putea merge la grădiniţă; Medicii de familie din trei comunități au fost sprijiniți să deruleze controale medicale regulate în sate izolate; Proiectul ... Citeşte mai departe »