marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: copilarie

Abonare RSS

Zece lucruri inedite despre Mirela Zeța

foto Actrița Mirela Zeța ne-a povestit despre ea zece lucruri mai puțin obișnuite, întâmplări amuzante din copilăria ei sau obiceiuri care-i dezvăluie măcar în parte felul de a fi. Când vreau să mă relaxez, îmi ridic privirea către cer. Mă linişteşte, mai ales când cerul e senin. Îmi aduc aminte când mă zbenguiam prin casă, doar ca să o fac ... Citeşte mai departe »

Șase lucruri pe care le-am înțeles, până acum, despre bani

foto Prima mea amintire legată de bani e de când aveam vreo patru-cinci ani. Aveam un păpușoi blond, pe nume Gelu, dar visam ca parteneră de joacă o maimuță. Vie, reală, vreau să zic. Dezvoltasem o pasiune pentru ele și mi se părea că nimic nu mi-ar mai fi trebuit în viață decât o maimuțică. Am rugat-o pe mama cu ... Citeşte mai departe »

Precious Moments: care sunt cele mai fericite amintiri ale voastre?

foto Vă invit la un exercițiu, fie că-l faceți doar mental sau chiar îl puneți în cuvinte, pe o coală de hârtie ori aici, în comentarii. Dacă ați avea doar câteva minute la dispoziție, în care să rememorați frânturi din cele mai prețioase momente pe care le-ați trăit, cum ar arăta succesiunea de imagini? Care sunt cele mai fericite amintiri ... Citeşte mai departe »

Licuriciul, semnul meu bun

foto Sunt afară, pe terasă, beau o cafea și fumez – marile, enormele mele plăceri. E cald, în sfârșit e vară, știu pentru că nu mi-e frig nici când ajunge la mine câte o adiere plăpândă de vânt. Am un scaun nou, pe care mă legăn ușor, și mă uit din când în când cum se schimbă cerul în trecerea ... Citeşte mai departe »

Parfumul de la Harry

foto N-am o istorie prea lungă legată de parfumuri. Din păcate, pe cât de mult le iubesc, pe atât de puțin le pot purta. De la cele mai multe dintre ele mi se face rău, dar asta a apărut mai târziu, când am început să schimb diverse miresme și să descopăr că mă lua cu leșin aproape de fiecare dată. ... Citeşte mai departe »

Trei piese care fac lumea mai frumoasă – VIDEO

foto M-a întrebat cineva, de curând, ce piesă mi se pare că face lumea mai frumoasă, ce artiști ascult atunci când am nevoie de o încurajare că ceea ce fac nu e în zadar și că – așa cum ne place tuturor să credem – totul va fi bine. Prima care mi-a venit în minte e „Sacrifice”, a lui Elton ... Citeşte mai departe »

Obsesia timpului de calitate petrecut cu copilul

foto Pot să-mi fac blog de parenting dacă nu am copii? Adică mă arestează Poliţia Mămicilor Isterice dacă îndrăznesc? Nu de alta, dar am excesiv de multe opinii impertinente pe subiect, şi parcă mă mănâncă undeva şi nu pot să le ţin pentru mine, simt nevoia să dau cu băţul prin gard, să mă mârâie câinele de pază al copilăriilor ... Citeşte mai departe »

Cum am aruncat pe vale eșarfa buclucașă, complexele și dinții strâmbi

Aveam vreo cinci ani când am luat-o pe mama de mână și i-am zis: „Hai cu mine, să arunc eșarfa pe vale! De azi nu mai vreau să sug degetul!”. În fața casei noastre din Vulcan curgea cu putere o apă neagră și urâtă, unde părinții noștri ne spuseseră că trăiește Baba Cloanța, speriați fiind că ne-am putea apropia periculos ... Citeşte mai departe »

Tanti fânăreasa

foto: Holbav, Brașov, de Cătălin Caciuc „Aşa eram eu la vârsta cea fericită şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea şi pământul, măcar să zică cine ce-o zice.” Ion Creangă În drumul meu spre redacţie, trec şi printr-o zonă aproape ruptă de traficul bucureştean. Izolată de fum, praf, claxoane şi oameni agitaţi. E o bucată ... Citeşte mai departe »

Dintr-o noapte de Crăciun

foto La mine e încă noapte, de fapt, o fi spre dimineață deja? Ia uite, e trecut de 4.00 și nici gând să merg la culcare, nu mi-e somn, mi-e doar bine și liniște, și-așa vă doresc și vouă. Mi-aduc aminte, habar n-am de ce, de o noapte de Crăciun de-acum cine știe cât timp, trebuie să fi avut vreo ... Citeşte mai departe »