joi , 11 august 2022

Arhivă etichete: corinainamerica

Abonare RSS

Noiembrie, în câteva fotografii

Pentru că n-am mai avut timp să vă povestesc prea multe despre mine, și pentru că nici n-ar fi, de fapt, chiar atât de multe de povestit, vă fac cadou câteva fotografii frumoase, surprinse luna asta, în Atlanta și prin împrejurimi. Sunt toate publicate pe contul meu de Instagram, unde sunt mai activă, că-i mai simplu – pac, pui o ... Citeşte mai departe »

#CorinaInAmerica: un an

Nu fac bilanțuri, nu trag concluzii, ba chiar am zis că n-am nimic de zis, ca v-am povestit aproape tot ce am trăit în acest an de când m-am mutat in Statele Unite. Dar ați auzit voi femeie care să nu aibă, totuși, ceva de spus, chiar și atunci când zice că n-are? 😃 Așa că pun pe hârtia asta electronică ... Citeşte mai departe »

Give thanks. Every day

foto Sărbătoresc, vorba vine, primul Thanksgiving în America. Recunosc, nu am nicio conexiune spirituală cu Ziua Recunoștinței și, mai mult, mi se pare incredibilă obsesia americană pentru dovleac și curcan – ca a noastră pentru miel și porc de Paști și de Crăciun. Dar îmi place ideea că, măcar o dată pe an, oamenii își amintesc pentru ce sunt recunoscători ... Citeşte mai departe »

Fotografii exclusive: aici locuiește Elton John

foto Când nu se află în turneu sau într-una dintre celelalte cinci case ale sale, aici locuiește Elton John: în Atlanta, Georgia, Statele Unite, în Park Place, o clădire înaltă de 40 de etaje, situată pe celebrul bulevard Peachtree. Am fost și am văzut blocul de apartamente de lux și am făcut câteva poze pentru voi, iar în timp ce ... Citeşte mai departe »

Sfârșit de noiembrie în sud

Plouă des, și când începe, de regulă nu-ncetează decât după o zi și o noapte sau chiar două. Dar, când nu plouă, așa arată Georgia la sfârșit de noiembrie. Văd oameni în tricouri pe stradă. Eu sunt mai friguroasă, dar totuși, nu-mi trebuie mai mult de un cardigan când ies afară, iar după-amiaza, când e soarele sus pe cer, poți ... Citeşte mai departe »

Haideți cu mine la Muzeul Johnny Cash!

De fiecare dată când spuneam că mi-aș dori să ajung în Nashville și cineva mă întreba de ce, primul meu răspuns era: „Ca să merg la Muzeul Johnny Cash”. Nu mă așteptam să mi se întâmple atât de curând și sunt foarte recunoscătoare pentru toate surprizele grozave pe care viața mi le-a oferit în ultimii ani! Muzeul dedicat lui Johnny ... Citeşte mai departe »

Nashville. Cashville. Nash Vegas. Music City, de ziua mea

Nici măcar n-aș putea spune că am visat că voi ajunge vreodată în Nashville. Pentru mine, Nashville, Tennessee era – iar acum e parcă și mai mult! – unul dintre cele mai americane și mai îndepărtate locuri care pot exista. Să fiu acolo, chiar de ziua mea, a fost un cadou inedit și mai reușit decât multe altele din ultimii ... Citeşte mai departe »

Despre frunze

„Eu sunt o frunză. Parcă tu nu ştii ce este aceea o frunză? Tu cunoşti frunzele copacilor şi prin aceasta le şi stăpâneşti. Însuşi timpul cunoaşte frunzele copacilor şi le stăpâneşte. Când timpul, dinafara frunzelor, se face toamnă, ucide frunzele. Când timpul se face primăvară, le reînvie. Dar timpul el însuşi ar trebui să fie o frunză ca să elucideze ... Citeşte mai departe »

Halloween

E pentru prima oară când văd cum se sărbătorește Halloween aici, în America. Am fost foarte curioasă de toate obiceiurile și m-aș fi și costumat, dacă aș fi avut unde să mă duc. Dar să stau în casă, singură și costumată, e cam bizar, nu? 🙂  În Europa nu mi-a plăcut Halloween, nu i-am acordat nici cea mai mică atenție. ... Citeşte mai departe »

Buckhead, văzut din mașină

Cunosc oameni pe care aici, în America, cel mai mult îi impresionează clădirile ale căror vârfuri sunt vecine cu norii, construcțiile masive și ultra-moderne care sunt reginele marilor orașe și care au devenit, în timp, embleme ale măreției nord-americane. Sigur, și eu le privesc uneori cu uimire, însă n-aș putea spune că le admir. În Buckhead, Atlanta tocmai asta găsești: ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus