vineri , 3 februarie 2023

Arhivă etichete: corul Madrigal

Abonare RSS

„Lucia di Lammermoor”, sub bagheta dirijorului Ion Marin, reeditat de Deutsche Grammophon

Celebra casă de discuri Deutsche Grammophon aduce în atenția publicului înregistrarea realizată de London Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului român Ion Marin, pe 1 iunie 2001, și avându-i ca soliști pe Cheryl Studer, în rolul Luciei, Plàcido Domingo (Edgardo) și Juan Pons (Enrico). Înregistrarea a fost reeditată cu prilejul aniversării a 182 de ani de la premiera absolută a operei ... Citeşte mai departe »

Festivalul „George Enescu”: spectacol Madrigal, la Ateneu

Pe 17 septembrie, de la ora 22:30, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, pregătit de dirijorul Anna Ungureanu, va susține un concert pe scena Ateneului Român, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”. Ansamblul coral va fi pe scenă alături de Ensemble Instrumental de Paris, condus de dirijorul Christian Ciucă, interpretând două lucrări emblematice ... Citeşte mai departe »

Corul Madrigal, la C’Art Fest: concert la Biserica Evanghelică din Cristian

Pe 14 iulie, de la ora 20:30, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține un concert în Biserica Evanghelică din Cristian, județul Brașov. Concertul ansamblului coral face parte din cea de-a patra ediție a C’Art Fest – Cristian International Art Festival, care se desfășoară între 9 și 16 iulie în localitatea brașoveană. Pentru ... Citeşte mai departe »

Festivalul „George Enescu”: Concert de la miezul nopții cu Madrigal

Duminică, 30 august, de la 22:30, pe scena mare a Ateneului Român, Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin va deschide seria Concertelor de la miezul nopții din cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional “George Enescu”. Celebrul ansamblu este prezent pe scena celui mai mare festival românesc de muzică clasică încă de la ediția din 1967. Ansamblul ... Citeşte mai departe »

Corul Naţional de Cameră Madrigal concertează duminică la Ateneul Român

Cu o tradiţie de mai bine de jumătate de secol, Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, dirijat de Anna Ungureanu, susţine duminică, 5 aprilie 2015, la Sala Mare a Ateneului Român, Concertul Extraordinar de Paşte. Evenimentul ce are loc de Floriile credincioşilor ortodocşi şi de Sfintele Paşte ale creştinilor catolici, va cuprinde un repertoriu specific acestei perioade: muzică ... Citeşte mai departe »

Colinde și cântece de iarnă, în cel de-al 51-lea concert al Corului Madrigal

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.    Cu o experiență dobândită pe parcursul celor 4100 ... Citeşte mai departe »

Parteneriat între Opera Comică pentru Copii și Centrul Regional Cantus Mundi

Soprana Felicia Filip, Manager al Operei Comice pentru Copii, și dirijorul Ion Marin, Președintele Programului Național Cantus Mundi, au semnat un acord de parteneriat prin care instituția bucureșteană devine Centrul Regional Cantus Mundi. Astfel, beneficiind de suportul didactic al membrilor Corului Madrigal, sute de copii din București vor trece, lunar, pragul operei pentru a socializa prin intermediul cântului coral.   ... Citeşte mai departe »

Corul de Copii Radio concertează alături de alte trei coruri de copii şi tineret și de Corul Madrigal

Foto: Virgil Oprina Corul de Copii Radio şi alte trei coruri de copii şi tineret din Bucureşti şi din ţară, alături de celebrul Cor Naţional de Cameră Madrigal, vă invită sâmbătă, 13 septembrie 2014 (19.00), la un adevărat regal muzical coral la Sala Radio. Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului suedez Bo Johansson, o personalitate apreciată a lumii muzicale internaţionale, ... Citeşte mai departe »

Medeea Marinescu, pe scena Ateneului Român, alături de corul Madrigal

Pe 15 decembrie, la Ateneul Român, universul magic al sărbătorilor de iarnă îşi va deschide porţile în acorduri de pian şi şoapte de poveste: binecunoscuta actriţă Medeea Marinescu va pune în scenă un emoţionant moment introductiv pentru concertul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră Madrigal. In acest demers artistic de o mare sensibilitate şi căldură sufletească, Medeea Marinescu va ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus