joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Cristian Mihailescu

Abonare RSS

Spectacol de sărbători, la Opera Comică pentru Copii

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, scena Sălii Polivalente va găzdui spectacolul-mozaic „Poveste de Crăciun”, în regia lui Cristian Mihăilescu. Super-producția de final de an a Operei Comice pentru Copii îi are ca invitați pe soprana Felicia Filip, tânăra soprană Laura Bretan (Chicago), solista Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, balerina Corina Dumitrescu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul ... Citeşte mai departe »

„Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, premieră la Opera Comică pentru Copii

Cea dintâi premieră a stagiunii 2015-2016, opera „Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, compusă de Dan Dediu și regizată de Cristian Mihăilescu, marchează un moment unic atât în istoria Operei Comice pentru Copii, cât și în istoricul Festivalului Internațional „George Enescu”: este pentru prima dată în cele 22 de ediții când un spectacol dedicat copiilor și tinerilor este inclus în repertoriul unei ... Citeşte mai departe »

„Flautul Fermecat”: premieră la Opera Comică pentru Copii

Jucată de peste două secole pe marile scene lirice ale lumii, opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, face parte, începând din această primăvară, și din repertoriul Operei Comice pentru Copii. Premiera are loc vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 19:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).   Această nouă producție poartă semnătura ... Citeşte mai departe »

Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii

Duminică, 7 decembrie, începând cu ora 17.00, la Opera Comică pentru Copii (OCC) are loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”. În decursul celor două săptămâni în care rulează, pe scenă vor evolua în cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu. „Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian ... Citeşte mai departe »

Felicia Filip: Cele mai fericite cinci momente din viața mea

Cu generozitatea și nostalgia ce o caracterizează, soprana Felicia Filip ne-a dezvăluit care au fost cinci dintre cele mai fericite momente din existența sa. O lecție de frumusețe spirituală și optimism. FELICIA FILIP: Îmi propui să enumăr cinci momente fericite din viaţa mea. Dumnezeu m-a bucurat şi viaţa aceasta a mea, de care vorbim, mi-a dăruit multe, multe clipe minunate ... Citeşte mai departe »

Spectacole de Radu Gabrea şi Cristian Mihăilescu, la Opera Comică pentru Copii

Mici sau mari spectactori, deopotrivă, pentru noi toţi universul nevăzut din spatele scenei, repetiţiile, culisele, pregătirile pentru o producţie înseamnă o lume magică şi fascinantă. Şi tocmai pentru a ne da ocazia de a pătrunde pentru o oră în acest univers ascuns privirilor publicului, Opera Comică pentru Copii ne propune în luna mai două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie: „Directorul ... Citeşte mai departe »