luni , 13 iulie 2020

Arhivă etichete: Denisa Comanescu

Abonare RSS

Bob Dylan a primit Premiul Nobel pentru literatură

Premiul Nobel pentru literatură pe 2016 i-a fost acordat lui Bob Dylan „pentru crearea de noi moduri de expresie poetică în marea tradiţie a muzicii americane” (din motivaţia jurului). Bob Dylan, scriitor, compozitor, autor de versuri, cântăreţ şi artist plastic, pe numele său Robert Allen Zimmerman, s-a născut la 24 mai 1941, la Duluth, Minnesota. În timpul studenţiei a început ... Citeşte mai departe »

Care Santos vine la București pentru a lansa „Poftă de ciocolată”

În luna mai 2006 lua naştere „Raftul Denisei“, prima şi singura colecţie de literatură personalizată din România, coordonată de Denisa Comănescu. „Sper să se impună prin frumuseţea ei, prin originalitate şi printr-o imensă plăcere a lecturii. Sper să fie branşată la marile titluri ale zilei, să fie dinamică şi accesibilă, într-un cuvânt, cool. Voi aşeza aici numai cărţile pe care le ... Citeşte mai departe »

Se lansează „Otrava iubirii”, un nou roman de Eric-Emmanuel Schmitt

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu marţi, 8 martie, de la ora 19.00, la lansarea romanului „Otrava iubirii”, o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceză şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvelă. La eveniment vor vorbi Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Dinitoiu, Marius Constantinescu şi Denisa Comanescu. Accesul la eveniment se ... Citeşte mai departe »

Scriitorul Su Tong vine în România pentru lansarea romanului său „Lumea de orez”

Editura Humanitas Fiction şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti vă aşteaptă miercuri, 9 septembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), pentru o seară dedicată literaturii chineze.  Evenimentul va debuta cu lansarea, în prezenţa autorului, a romanului Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii ... Citeşte mai departe »

Seară dedicată romanului „Un apartament la Paris”, de Michelle Gable

Miercuri, 12 august, de la ora 19.00, sunteți așteptați la librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), pentru o seară dedicată romanului Un apartament la Paris de Michelle Gable, roman recent apărut în colecţia „Raftul Denisei” la Editura Humanitas Fiction şi inspirat de spectaculoasa descoperire, în 2010, a apartamentului, închis timp de 70 de ani, ce i-a aparţinut lui Marthe de Florian, ... Citeşte mai departe »

„Păzitoarea tainei”: un nou roman de Kate Morton, la Humanitas

Un nou roman de Kate Morton va fi prezentat joi, 10 iulie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Păzitoarea tainei, cel de-al patrulea roman al scriitoarei, a câştigat, în 2012, Fellowship of Australian Writers National Literary Awards – Christina Stead Award, iar în 2013, Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year, People’s ... Citeşte mai departe »

Dezbatere „Două fațete ale războiului” la Librăria Humanitas Kretzulescu

Miercuri, 30 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas Kretzulescu organizează o dezbatere cu tema „Două faţete ale războiului” pornind de la subiectul romanelor Cina blestemată de Ismail Kadare şi Pantera din subterană de Amos Oz, ambele publicate la Editura Humanitas Fiction în colecţia „Raftul Denisei”, colecţie coordonată de Denisa Comănescu. Invitaţi la dezbatere sunt Tania Radu, critic literar, Marina ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus