vineri , 22 octombrie 2021

Arhivă etichete: diabet

Abonare RSS

Remediu pentru bolnavii de diabet: fructele de dud alb mențin glicemia sub control

Paliativ pentru bolnavii de diabet: extractul de dud alb se numără printre remediile eficiente în menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, prin absorbţia glucozei. În prezent, complicaţiile diabetului reprezintă principala cauză de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu această afecţiune devastatoare, dacă nu este bine tratată. Conform Federaţiei Romane de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, peste 800.000 de români suferă ... Citeşte mai departe »

Colesterolul mărit la copii, un pericol ce poate fi prevenit

Problema greutăţii şi a colesterolului mărit nu mai este demult un semnal de alarmă doar pentru adulţi, ci şi pentru copii! În România, unul din doi copii are probleme cu greutatea, principala cauză fiind alimentaţia nesănătoasă şi lipsa varietăţii în dietă. Consumul caloric în exces, care predomină în alimentele bogate în grăsime, în dulciuri şi produse de fast-food, nu determină ... Citeşte mai departe »

Hameiul, un posibil element cheie în tratarea diabetului sau a bolilor de inimă

Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Washington, hameiul, ingredientul natural care conferă berii binecunoscutul gust amărui și care este folosit în prezent aproape exclusiv pentru producerea acestei băuturi extrem de iubite peste tot în lume, ar putea fi preluat și de industria farmaceutică în scopul dezvoltării de medicamente destinate tratării diferitelor afecțiuni, printre care diabetul  zaharat sau bolile ... Citeşte mai departe »

Riscurile obezității: diabetul și bolile cardiovasculare, mai frecvente la persoanele supraponderale

Excesul de kilograme nu aduce cu sine doar probleme de natură psihică, ci şi o mulţime de alte afecţiuni. Considerată „boala societăţii moderne”, obezitatea este o problemă care afectează în prezent întreaga lume civilizată. Aproximativ 25 % din populaţie suferă de dereglări de greutate, iar acest lucru provoacă, pe lângă grave probleme de imagine, declanşarea sau înrăutăţirea altor boli. Scăderea ... Citeşte mai departe »

Ce ne afectează cel mai mult sănătatea. Tensiunea arterială crescută, pe primul loc

Unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare de acest tip, Studiul Global Burden of Disease, realizat în anul 2010, a dezvăluit care sunt factorii cu cele mai mari riscuri pentru sănătate: tensiunea arterială crescută este factorul de risc cel mai important, la nivel global. Specialiștii MediHelp International şi Bupa International comentează rezultatele şi afirmă că acestea sunt reflexia clară ... Citeşte mai departe »

Studiu: Un consum moderat de bere poate ține diabetul la distanță

Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției diabetului. „Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al ... Citeşte mai departe »

Beneficiile cafelei: te protejează de boli și te ajută să-ți menții greutatea

Este cel mai popular drog din lume. Atât de iubit și de frecvent consumat, încât a devenit combustibilul favorit a milioane de oameni, care-i adoră aroma și efectul revigorant. Ca orice produs de mare succes, cafeaua e deseori blamată, nu puțini fiind cei care o fac vinovată de agravarea a numeroase afecțiuni. Însă tot mai multe studii arată că, dacă ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus