duminică , 1 noiembrie 2020

Arhivă etichete: Dumnezeu

Abonare RSS

„Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman”, la TVR 1

O călătorie prin milenii de istorie, arheologie şi teologie, dar şi o căutare personală a celebrului actor, de vineri, 12 mai, de la ora 21.00, la TVR 1. Primul episod dintre cele şase ale primului sezon: „Facerea”. Religia a modelat istoria lumii şi cum continuă să îndrume viaţa fiecăruia dintre noi – indiferent de credinţa sau de lipsa noastră de ... Citeşte mai departe »

Yann Martel: despre lume, Dumnezeu și nebunie

foto Scriitorul Yann Martel vorbește despre felul în care (ne) putem schimba lumea prin viziunea pe care o proiectăm asupra ei, despre credința în Dumnezeu și necesitatea nebuniei, în trei scurte pasaje din cel mai popular roman al său, „Viața lui Pi”. „Lumea nu există pur și simplu. Totul depinde de felul cum o înțelegem, nu? Iar înțelegând ceva, aducem ... Citeşte mai departe »

Ramona Voicu: „Noi trăim deja o existență ideală”

Mi-a fost dor să stau de vorbă cu Ramona Voicu, așa că am invitat-o la un nou interviu. Nu ne-am impus nicio temă anume, ci ne-am lăsat în voia și-n farmecul conversației, așa cum faci cu un prieten vechi în fața unei cești de cafea. Am vorbit despre bucurii și neplăceri din viața noastră de zi cu zi, despre cât ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus