sâmbătă , 24 octombrie 2020

Arhivă etichete: Edgar Poe

Abonare RSS

Dacă ajungeți în Sullivan’s Island: Poe’s Tavern

Taverna dedicată lui Edgar Poe e un loc unde trebuie să vă opriți, dacă ajungeți în Sullivan’s Island. Decorațiunile neobișnuite al restaurantului, serviciile ireproșabile și, mai ales, mâncarea grozavă au făcut din Poe’s Tavern un favorit al localnicilor și turiștilor din lumea întreagă. Și al meu! În South Carolina, la vreun sfert de oră cu mașina de Charleston, se află ... Citeşte mai departe »

Un gând: Edgar Poe

foto Citeşte mai departe »

Un gând: Edgar Poe

foto Citeşte mai departe »

În drum spre South Carolina

În Atlanta începuse să ningă când am plecat – o ninsoare destul de nesuferită, care a vrut parcă să-mi dea peste nas după ce am luat în râs iernile din sud. Apoi a plouat tot drumul până în South Carolina, prelung și cu nerv, așa cum mai ploua numai în Bavaria, vara trecută, când nu visam decât să fiu într-un ... Citeşte mai departe »

„Șapte povești de dragoste” pe care trebuie să le citești

La Sankt Petersburg, la Viena, în Corsica, la Veneția, în mlaștinile sălbatice ale Angliei rurale sau aproape oriunde, dragostea se ascunde în gesturi, în sertare, în scrisori… Ea este peste tot și are chipuri infinite. În ținuturile imaginare ale literaturii, dragostea domnește ca o divinitate pe jumătate blândă, pe jumătate fioroasă. Toți scriitorii și toți cititorii o visează dintotdeauna. „Şapte ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus