vineri , 17 septembrie 2021

Arhivă etichete: editura Humanitas

Abonare RSS

„Iată-mă”, de Jonathan Safran Foer, se lansează la Humanitas Cișmigiu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) lansează miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, romanul „Iată-mă”, de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017. Romanul a apărut după o pauză de unsprezece ani de la publicarea bestsellerurilor „Totul este iluminat” şi „Extrem de ... Citeşte mai departe »

Scriitorul Su Tong vine în România pentru lansarea romanului său „Lumea de orez”

Editura Humanitas Fiction şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti vă aşteaptă miercuri, 9 septembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), pentru o seară dedicată literaturii chineze.  Evenimentul va debuta cu lansarea, în prezenţa autorului, a romanului Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii ... Citeşte mai departe »

Seară dedicată romanului „Un apartament la Paris”, de Michelle Gable

Miercuri, 12 august, de la ora 19.00, sunteți așteptați la librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), pentru o seară dedicată romanului Un apartament la Paris de Michelle Gable, roman recent apărut în colecţia „Raftul Denisei” la Editura Humanitas Fiction şi inspirat de spectaculoasa descoperire, în 2010, a apartamentului, închis timp de 70 de ani, ce i-a aparţinut lui Marthe de Florian, ... Citeşte mai departe »

„Supunere”, un nou roman de Michel Houellebecq, în România

Miercuri, 10 iunie, ora 19.00 sunteți așteptați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) alături de scriitorul Radu Paraschivescu şi de jurnaliştii Sever Voinescu şi Luca Niculescu,  la o dezbatere-eveniment despre romanul Supunere de Michel Houellebeq, bestseller Humanitas Fiction la Bookfest 2015, şi poate cel mai discutat roman al momentului în Europa. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction. Un adevărat fenomen editorial, o carte care ... Citeşte mai departe »

Se lansează „Jocul Ripper”, cea mai nouă carte de Isabel Allende

Jocul Ripper, un nou roman de Isabel Allende la Humanitas Fiction, o carte în care scriitoarea chiliană se depărtează de stilul literar care a consacrat-o, cel al realismului magic și al ficțiunii istorice, și abordează o tematică nouă. „Cartea asta s-a născut pe 8 ianuarie 2012 pentru că agenta mea, Carmen Balcells, ne-a sugerat lui Willie Gordon, soţul meu, şi ... Citeşte mai departe »

„Încăperi ferecate”: Care Santos, scriitoarea care nu seamănă cu nimeni, și „timpul, singurul subiect”

Foto: ourworld.pocruises.com Care Santos nu mi-ar fi putut nimeri gusturile mai bine: a scris, cu o minte sclipitoare, o poveste despre trecut și memoria lui, despre mister și artă, dragoste și răzbunare, și a îmbogățit-o cu o serie de accente polițiste care i-au dat acea savoare a cărților de citit într-o noapte, cu sufletul la gură. „Încăperi ferecate” e un ... Citeşte mai departe »

Ce lansări a pregătit Humanitas pentru târgul de carte Gaudeamus 2014

Humanitas vă dă întâlnire la Gaudeamus, începând de miercuri, 19 noiembrie, până duminică, 23 noiembrie, cu cele mai frumoase cărţi ale toamnei 2014 şi cu cei mai îndrăgiţi autori. De la cele peste 30 de evenimente ce se vor desfăşura pe scena care deschide standul editurii nu vor lipsi Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleşu, Dan ... Citeşte mai departe »

„Păzitoarea tainei”: un nou roman de Kate Morton, la Humanitas

Un nou roman de Kate Morton va fi prezentat joi, 10 iulie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Păzitoarea tainei, cel de-al patrulea roman al scriitoarei, a câştigat, în 2012, Fellowship of Australian Writers National Literary Awards – Christina Stead Award, iar în 2013, Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year, People’s ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Jurnal”, de Oana Pellea

După ce am parcurs cam un sfert din „Jurnalul” Oanei Pellea, mi-am spus că nu înțeleg nici de ce a fost atât de promovat, nici de ce continuă oamenii să preia și azi citate din volum cu titlu de revelații schimbătoare de vieți. Cred că așteptam să mă zguduie, să-mi taie respirația cu ceva.  Dar și cu cărțile e nevoie ... Citeşte mai departe »

Voyeurism și criza imaginii occidentale: despre „Efectul Sherlock Holmes”, de Victor Ieronim-Stoichiță

Efectul Sherlock Holmes. Trei intrigi cinematografice, ultima carte a lui Victor Ieronim Stoichiță, este un volum înțesat de paralele culturale, trimiteri și comparații și care, aproape la fiecare paragraf, te invită la profunde reflecții. Totuși, în ciuda faptului că este un text destul de dificil (deși nu foarte lung), este genul de analiză care, atunci când ți-e greu să descifrezi ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus