miercuri , 6 iulie 2022

Arhivă etichete: Ernest Hemingway

Abonare RSS

Un gând: Ernest Hemingway

foto Citeşte mai departe »

Un gând: Ernest Hemingway

foto Citeşte mai departe »

Un gând: Ernest Hemingway

foto Citeşte mai departe »

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: scriitori și pisicile lor

Aproape toate personajele lui Murakami au câte o pisică. Pisicile lui Hemingway din Key West, Florida, cele cu câte șase degete la o lăbuță, sunt de mult celebre. Pisoiul lui Cortázar, Theodor W.Adorno, a devenit personaj în toată regula în „Călătorie în jurul zilei în 80 de lumi”. Iar Bukowski amintește, în mai multe rânduri, în romanul său „Hollywood”, despre ... Citeşte mai departe »

Rețeta preferată de burger a lui Ernest Hemingway

Reţeta preferată de burger a scriitorului Ernest Hemingway a fost publicată, marţi, de John F. Kennedy Presidential Library. Hemingway dorea ca burgerul să fie „roz şi suculent la mijloc”, condimentat cu sos de soia şi cu o jumătate de linguriţă de pudră Mei Yen, informează bbc.co.uk, citat de mediafax.ro. Alte ingrediente pe care romancierul american le dorea incluse în burger ... Citeşte mai departe »

Hemingway și pisoiul

Ernest Hemingway și pisoiul lui, Cristobal, în casa scriitorului din San Francisco de Paula, Cuba. Casa din Cuba a lui Ernest Hemingway, numită Finca Vigia, funcționează astăzi ca muzeu. Construită în 1886, de arhitectul spaniol Miguel Pascual y Baguer, locuința a fost cumpărată de Hemingway în 1940, cu 12.500 de dolari. Acolo, artistul a scris două dintre cele mai cunoscute ... Citeşte mai departe »

Ernest Hemingway: „Odată ce scrisul a devenit viciul tău major, numai moartea îi poate pune capăt”

Să fii jurnalist, în anii ’50, la The Paris Review, însemna să fii un tip tare norocos. Cei care au avut acest destin s-au bucurat de șansa de a-i intervieva pe unii dintre cei mai valoroși artiști ai epocii, oameni care au lăsat amprente de neșters în cultura universală. George Plimpton – jurnalist, scriitor, actor și unul dintre fondatorii prestigioasei ... Citeşte mai departe »

Ernest Hemingway în copilărie

Un instantaneu plin de candoare, care poartă grațios patina dulce-amară a timpului. Ernest Hemingway, fotografiat aici pe când era doar un bebeluș, s-a năcut la 21 iulie 1899, într-o suburbie a orașului Chicago. Tatăl său, Clarence Edmonds Hemingway, era medic, iar mama sa, Grace-Hall Hemingway, era muziciană. Familia trăia alături de tatăl lui Grace, Ernest Hall, cel care i-a dat ... Citeşte mai departe »

Instantaneu: Ernest Hemingway, în timp ce scria „Pentru cine bat clopotele”

Dacă vă întrebați cum a luat naștere unul dintre cele mai citite romane din literatura universală, iată: Ernest Hemingway, surprins la mașina sa de scris, în timp ce lucra la cartea „Pentru cine bat clopotele”. Fotografia datează din 1939 și a fost realizată în Sun Valley, Idaho. Sursă: The Guardian Citeşte mai departe »

Navighează pana sus