joi , 23 septembrie 2021

Arhivă etichete: expozitie fotografie

Abonare RSS

Orhidee sălbatice din România: expoziție de fotografie, la Grădina Botanică

Forme graţioase şi culori superbe, la asta ne duce gândul atunci când auzim de orhidee. Ne-am obişnuit cu ele ca prezenţe exotice, le asociem cu paradisuri tropicale îndepărtate… Dar daca aţi afla că există orhidee sălbatice şi în România? Şi nu puţine, ci aproximativ 70 de specii diferite (printre care și cunoscutul Papuc al Doamnei), ce înfloresc pe colinele şi ... Citeşte mai departe »

Un ceas pentru artă în expoziţia de fotografie „Gustave Marissiaux. O poetică a privirii”

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 28 noiembrie 2015, orele 12.00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia GUSTAVE MARISSIAUX. O poetică a privirii, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR (intrarea vizavi de Biserica Kretzulescu). Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.     Se plăteşte doar ... Citeşte mai departe »

Fotografii rare: „Mirror, Mirror… Portrait of Frida Kahlo”

Foto: Lucienne Bloch, 1933 O serie de fotografii rare cu Frida Kahlo sunt expuse, în această perioadă, la galeria Throckmorton Fine Art din New York, sub titlul „Mirror, Mirror… Portrait of Frida Kahlo”.  Pozele sunt semnate de mai mulți artiști, printre care Héctor García, Gisele Freund, Lola Alvarez Bravo și Nickolas Muray, anunță The Observer. În plus, expoziția cuprinde și o ... Citeşte mai departe »

„American Cool”: fotografii inedite cu Madonna, Audrey Hepburn sau James Dean

Madonna, Audrey Hepburn, Kurt Cobain, Frank Sinatra sau James Dean sunt doar câteva dintre personalitățile surprinse într-o suită de fotografii inedite, expuse în perioada aceasta în Statele Unite. Dacă sunteți la Washington, atunci merită să faceți o vizită la Smithsonian’s National Portrait Gallery, unde veți avea prilejul să admirați o colecție de fotografii speciale, reunite într-o expoziție intitulată „American Cool”. ... Citeşte mai departe »

Expoziţia de fotografie „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd” rămâne deschisă încă două săptămâni

Sala de Expoziţii F64 a fost recent gazda vernisajului expoziţiei cu vânzare intitulată  „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd”. Fotografiile prezentate, realizate pro bono de către fotograful Daniel Vrăbioiu, portretizează reacţiile a cinci fete nevăzătoare care miros flori şi fac parte din campania „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd”. Această campanie pune accent pe importanţa problemelor ... Citeşte mai departe »

Fotografie inedită cu Elizabeth Taylor și Richard Burton, expusă la Londra

O fotografie inedită cu Elizabeth Taylor și Richard Burton, realizată la începutul poveștii lor de dragoste, va fi prezentată în premieră publicului larg în cadrul unei expoziții ce va avea loc la National Portrait Gallery din Londra. Instantaneul a fost realizat de fotograful Michael Peto, în octombrie 1963, la scurt timp după ce Taylor și Burton își începuseră relația, informează ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus