joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: familie

Abonare RSS

#CorinaInRomania: vacanța, în câteva fotografii

Ne-am dus și ne-am și întors, așa de repede, de parcă nici nu s-a întâmplat. Totuși, am fost acasă, după un an și jumătate de când m-am mutat în State, și chiar dacă n-am stat prea mult și n-am făcut cine știe ce, pentru mine fiecare zi din cele 16 a însemnat ceva. Bran, Romania, right now 🙏 A post ... Citeşte mai departe »

Reverie despre acasă

Am avut un vis – nu, n-a fost vis, a fost o reverie care mi-a apărut așa, din senin, în prima noapte pe care am petrecut-o aici, în apartamentul unde tocmai ne-am mutat, era trecut de 3:00 și nu puteam nicicum să dorm, Paul respira adânc lângă mine, iar eu stăteam lungită în pat, aproape suspendată în aer, aveam senzația ... Citeşte mai departe »

De Thanksgiving

Ce mi-a plăcut cel mai mult azi: că ne-am întâlnit cu mare parte din familia lui Paul – ne-au invitat la prânzul de Ziua Recunoștinței și am petrecut câteva ore împreună. Nu suntem apropiați, suntem mai degrabă ca niște cunoștințe, aici relațiile de familie sunt altfel. Dar m-am bucurat să-i văd și să stau la masă cu ei, să-i cunosc ... Citeşte mai departe »

Test de singurătate – diagnostic pozitiv

foto Dacă vrei să te stabilești pe tărâmul tuturor posibilităților, să primești și tu un Green Card și să intri în rândul lumii, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci e un examen medical. Evident, americanii vor să se asigure că nu aduci în țara lor vreo boală care i-ar putea pune în pericol pe ceilalți, cum ar ... Citeşte mai departe »

„My Name Is Lucy Barton”, de Elizabeth Strout

foto E o simplitate a frazelor și o tandrețe extraordinară în prima carte a lui Elizabeth Strout pe care am citit-o, „My Name Is Lucy Barton”. Un roman scurt și dens, despre familie și despre căile prin care putem face pace cu ce-a fost, ca să fim cu adevărat pregătiți pentru ce va veni. Tema o întâlnim în multe cărți ... Citeşte mai departe »

Iubirea de acasă

Am tot avut, în ultima vreme, niște căderi emoționale cum nu m-au mai lovit în ultimii doi ani. Zic, totuși, că e firesc, cu atâtea schimbări într-un timp atât de scurt, e semn că-s încă vie. Inima nu-i făcută să rămână stană de piatră la valuri de emoții și de griji, și de frici, se-nfoaie înăuntru și doare, uneori, când ... Citeşte mai departe »

Irina Margareta Nistor: Dacă viața mea ar fi un film, ar fi unul cu final măcar parțial fericit!

Irina Margareta Nistor, într-un interviu portret în care dezvăluie lucruri neștiute – unele inedite și amuzante, altele înmiresmate de un aer nostalgic, fermecător, desprins parcă din filmele vechi, de la Hollywood, pe care le iubește atât de mult. Cel mai frumos cuplu cinematografic cred că este cel format din… Ingrid Bergman si Cary Grant, in „Notorious” si „Indiscreet”. Emisiunile mele ... Citeşte mai departe »

Victor Ciutacu: „N-aş fura nimic, niciodată. Ştiu, sufăr de inadecvare”

L-am invitat pe Victor Ciutacu la un interviu-portret prin care să-l descoperim altfel decât îl știm de la televizor. Jurnalistul, realizator al emisiunii „Tonomatul lu’ Ciutacu” de la România TV, ne-a făcut pe plac – atât cât poate s-o facă un tip genial și arogant – și ne-a dezvăluit despre el lucruri neștiute. Emisiunile mele preferate sunt… „În gura presei” ... Citeşte mai departe »

Programe pentru familii la Muzeul Colecţiilor de Artă

În lunile iunie şi iulie Muzeul Naţional de Artă al României invită familiile cu copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111), recent inaugurat, într-o incursiune în fascinanta lume a colecţionarilor. Primul program din seria „Colecţia de amintiri” se desfăşoară sub genericul „D’ale colecţionarilor”. El îşi propune să deschidă calea ... Citeşte mai departe »

Oana Sîrbu: „Eu nu sunt vedetă. N-am fason de vedetă”

Să fie doar o alintare, de vreme ce oamenii continuă să-și întoarcă privirile după ea, oriunde s-ar afla? Oana Sîrbu, una dintre vedetele cu cea mai lungă carieră din spațiul nostru public, vorbește despre statutul său, despre muzică și compromis în showbiz, despre dragoste… Ce însemna să fii vedetă atunci ai debutat tu şi ce înseamnă asta azi? E o ... Citeşte mai departe »