miercuri , 6 iulie 2022

Arhivă etichete: festival de film

Abonare RSS

Documentarul „Vasile”, în competiție la Festivalul de la Tampere, Finlanda

Documentarul românesc „Vasile”, regizat de finlandezul Sakari Suuronen și produs de atelierul de film Aristoteles Workshop, a intrat în Competiția Oficială a prestigiosului Festival de la Tampere/Finlanda. Filmul documentar „Vasile”, realizat la cea de-a 11-a ediție Aristoteles Workshop, de echipa formată din regizorul și directorul de imagine finlandez Sakari Suuronen, editorul Ruxandra Pintilie și de Diana Rusu (imagine și traduceri), ... Citeşte mai departe »

Sophia Loren vine pentru prima dată în România, la TIFF 2016

foto Faimoasa actriță Sophia Loren, divă fermecătoare a marelui ecran, vine pentru prima dată în România, ca invitată la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Loren va primi Premiul pentru întreaga carieră în cadrul acestei ediții a festivalului, pe 4 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Pe 3 iunie, de la 18.30, la Casa de Cultură a Studenților, actrița va ... Citeşte mai departe »

Alexander Nanau a primit Prix France Culture Cinéma, la Cannes, pentru „Toto și surorile lui”

Filmul documentar „Toto și surorile lui”, în regia lui Alexander Nanau, a mai trecut astăzi în palmares un premiu, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes: Prix France Culture Cinéma 2016. Premiul este acordat anual de Radio France Culture celui mai bun film lansat în cinematografele franceze în ultimul an. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 mai, la ... Citeşte mai departe »

Cinci filme din Competiția oficială Cannes 2016 ajung și în România

foto Independenţa Film va aduce pe ecranele românești cinci lungmetraje din Competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, ediția cu numărul 69 (11-22 mai), anunțate săptămâna trecută. Iată mai jos peliculele care vor veni și în cinematografele noastre. În Competiția oficială: La Fille Inconnue, de Jean-Pierre și Luc Dardenne Julieta, de Pedro Almodóvar Juste la fin du ... Citeşte mai departe »

„Hotel Transilvania 2”, în deschiderea Dracula Film Festival

Cea de-a treia ediție a DRACULA FILM FESTIVAL va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinema One, Cinemateca Patria și Centrul Cultural Reduta din Brașov. Filmul care va deschide cea de-a treia ediție este animația  lui Genndy Tartakovsky, Hotel Transilvania 2, care va rula în avanpremiră națională, miercuri 7 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu” ... Citeşte mai departe »

Astra Film Sibiu 2015: 1.500 de filme din peste 90 de țări

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival va avea loc între 5 și 11 octombrie 2015. Un număr record de 1.500 de filme din peste 90 de țări au fost înscrise în cele patru secțiuni competiționale ale festivalului, iar selecția oficială cuprinde 130 de pelicule din toate colțurile lumii. Cei mai ... Citeşte mai departe »

Despre TIFF #14: rețete de succes

Foto: Adi Bolboacă, media.rtv.net De ce este 2015 cea mai bună ediție de până acum a Festivalului de film Transilvania? Pare că odată cu bugetul – subțiat de criză în anii anteriori – festivalul și-a regăsit și strălucirea. Poate fiindcă se bazează pe o rețetă verificată și deja consacrată? Aici vorbim de o echipă omogenă, condusă cu o energie inepuizabilă ... Citeşte mai departe »

Bienala Veneţia 2014: patru dintre filme, distribuite și în România

Patru dintre filmele prezente la Bienala Veneția 2014 vor fi distribuite în România de Independența Film. Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, ediţia 71, se va desfăşura în perioada 27 august – 6 septembrie 2014.  Din Competiţia Oficială, care cuprinde în total 20 de lungmetraje, Independența Film va aduce și pe ecranele românești trei: THE CUT (regia: Fatih Akin), ... Citeşte mai departe »

Diane Keaton, premiată pentru întreaga carieră, la Zürich

Actrița Diane Keaton va primi, toamna aceasta, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Zürich, care va avea loc între 25 septembrie și 5 octombrie. Actrița americană, în vârstă de 68 de ani, va primi distincția în timpul unui eveniment care va avea loc pe 1 octombrie, informează hollywoodreporter.com. De asemenea, în cadrul ... Citeşte mai departe »

Unde puteți vedea „A Most Wanted Man”, ultimul film cu Philip Seymour Hoffman

A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni, cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat în avanpremieră în închiderea celei de-a 11-a ediții a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, duminică, 17 august, la Arena Verde Stop din București. În A Most Wanted Man ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus