marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: festival film

Abonare RSS

„Pop Aye”, propunerea la Oscar a Singapore, deschide HipTrip Travel Film Festival

Singurul festival de film de călătorie din România, HipTrip Travel Film Festival, va avea loc anul acesta în perioada 23-26 noiembrie, la Cinema Union și Cinemateca Eforie din București. Peste 15 filme din toate colțurile lumii, în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii și cinema. În deschidere: mult-premiatul „Pop Aye”, propunerea la Oscar a Singapore. „În ... Citeşte mai departe »

În noiembrie, la București: UrbanEye Film Festival 2017

A patra ediție a Festivalului de Film UrbanEye are loc între 1 – 5 noiembrie 2017 la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111. UrbanEye este un festival dedicat celor interesați de înțelegerea mediul în care trăiesc. Filmele, atent selecționate, chestionează aspecte legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia. ... Citeşte mai departe »

HipTrip Travel Film Festival: opt filme provocatoare în secțiunea „Exploratorii”

Ajuns la a treia ediție, HipTrip Travel Film Festival își continuă misiunea de a inspira și încuraja spectatorii să se transforme în visători și chiar în exploratori, fie că vorbim de orașele îndepărtate ale lumii sau de o incursiune pe un tărâm mai puțin prietenos, precum zonele polare sau deșertul. „În centrul fiecărui film al secţiunii Exploratorii, întâlnim privirea curioasă ... Citeşte mai departe »

„The Man Who Was Thursday”, cel mai recent film cu Ana Ularu, la Festivalul Timishort

foto Cea de-a opta ediție a celui mai important festival de scurtmetraje din vestul României va avea loc anul acesta, în perioada 6-9 octombrie, la Cinema Timiș și la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara. În cadrul festivalului, va rula și „The Man Who Was Thursday”, cel mai recent film în care joacă actrița Ana Ularu. Timp de patru ... Citeşte mai departe »

Începe DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București

Fie că este vorba despre o trupă sau un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică și oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experiență culturală și umană specială. Prima ediție DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București, va avea loc între 23 și 25 septembrie. DokStation se adresează ... Citeşte mai departe »

Filmul „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, selecționat la Cannes

„Câini”/ „Dogs”, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, va avea premiera mondială în selecția oficială Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (11 – 22 mai). Secțiunea le este dedicată cineaștilor cu viziuni și stiluri noi și încurajează creațiile îndrăznețe și originale. Filmul intră și în competiția pentru Camera d’Or, trofeul acordat celui mai bun debut din selecția ... Citeşte mai departe »

Festivalul Internațional de Film București începe în aprilie

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura anul acesta, între 18 și 24 aprilie. În doar șapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala „Elvire Popesco”), Muzeul Țăranului Român și Clubul Țăranului, vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale, workshop-uri și master-classes. ... Citeşte mai departe »

Documentar despre viața scriitoarei Herta Müller, la Astra Film Festival

În ultimii 22 de ani, Astra Film Festival a transformat Sibiul în spațiul privilegiat unde anual, timp de o săptămână, se poate vedea mersul lumii doar prin vizionarea selecției de filme. Viața de la 1,30 metri înălțime, spaimele interioare ale scriitoarei Herta Müller – laureată a premiului Nobel, cum a învins Chuck Norris comunismul și viitorul filmului documentar în atelierele ... Citeşte mai departe »

Astra Film Festival, platformă de inițiere și de lansare în film documentar

Astra Film Sibiu, care va avea loc între 5 și 11 octombrie, își extinde în 2015 platforma educațională, în afară de festivalul Astra Film Junior, AFF găzduind și sesiuni deschise, proiecții care prezintă producția de film documentar în rândul studenților din facultăți și ateliere de inițiere din România. Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Astra Film Junior 2015 a pregătit ... Citeşte mai departe »

„In Transit” deschide a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival

Cea de-a doua ediție a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta, în perioada 8-11 octombrie, la Cinema Union și Cinema Eforie, şi va aduce la București 25 de filme din 10 țări: India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România. Festivalul va debuta pe 8 octombrie, la Cinema Eforie, cu proiecția documentarului „In Transit”, ... Citeşte mai departe »