marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: festivalul George Enescu

Abonare RSS

Festivalul „George Enescu”: spectacol Madrigal, la Ateneu

Pe 17 septembrie, de la ora 22:30, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, pregătit de dirijorul Anna Ungureanu, va susține un concert pe scena Ateneului Român, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”. Ansamblul coral va fi pe scenă alături de Ensemble Instrumental de Paris, condus de dirijorul Christian Ciucă, interpretând două lucrări emblematice ... Citeşte mai departe »

Unde puteți vedea, în direct, Festivalul Internaţional „George Enescu”

Ediţia 2017 a celui mai aşteptat eveniment de muzică clasică din România debutează pe 2 septembrie. Magia muzicii lui George Enescu ne va însoţi timp de 22 de zile. Deschiderea festivalului este transmisă în direct, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR 3. Iubit, anunţat, aşteptat. Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia 2017, îşi deschide, în sfârşit, porţile, la ... Citeşte mai departe »

Festivalul „George Enescu”: Concert de la miezul nopții cu Madrigal

Duminică, 30 august, de la 22:30, pe scena mare a Ateneului Român, Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin va deschide seria Concertelor de la miezul nopții din cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional “George Enescu”. Celebrul ansamblu este prezent pe scena celui mai mare festival românesc de muzică clasică încă de la ediția din 1967. Ansamblul ... Citeşte mai departe »

Festivalul „Enescu”: Zoli Toth va cânta cinci piese în premieră mondială absolută

După un an de pauză muzicală, Zoli Toth revine pe scenă cu un concert de muzică clasică în cadrul Festivalului Internaţional ”George Enescu”. În 27 septembrie, de la ora 19.30, în Piaţa Festivalului (lângă Ateneul Român), Zoli va susţine  concertul  ”Classic and Smart” alături de Silvestri Orchestra, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Piesele incluse în repertoriu vor fi interpretate la ... Citeşte mai departe »

„Oedipe”, spectacol al Operei Naționale, la Festivalul „George Enescu”

Opera Naţională Bucureşti oferă publicului o nouă reprezentaţie a celei mai cunoscute lucrări lirice româneşti – „Oedipe” de George Enescu – joi, 26 septembrie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Adrian Morar, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Prezentat în premieră în ediţia trecută a aceluiaşi Festival, spectacolul „Oedipe”, în regia Andei Tabacaru-Hogea, scenografia Vioricăi Petrovici şi coregrafia lui ... Citeşte mai departe »

Zoli Tóth: „În showbiz nu m-au ajutat prea mult studiile muzicale”

Artistul nonconformist pe care l-ați ascultat, ani la rând, cântând în trupa SISTEM, pregătește un spectacol inedit pentru publicul său. Pe 27 septembrie, Zoli Tóth va urca din nou pe scena Festivalului „George Enescu”, unde va interpreta cinci piese în premieră mondială absolută. Pretext ideal pentru a-l invita la un interviu despre muzică, showbiz și felul în care cele două ... Citeşte mai departe »

Zoli Tóth revine pe scenă, la Festivalul „George Enescu”

La un an de la ultimul concert SISTEM, Zoli Tóth revine pe scena muzicală, cu un concert de muzică clasică, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. În septembrie 2012, Zoli a anunţat că trupa SISTEM ia o pauză pe perioadă nedeterminată şi că are nevoie de timp pentru a-şi da seama ce va face în continuare. Rezultatul unui an de ... Citeşte mai departe »

Festivalul „George Enescu”: John Malkovich și Orchestra Filarmonicii din Viena, în direct pe Internet

Muzica și filmul se întâlnesc luni, 9 septembrie, într-un spectacol mult așteptat: „The Infernal Comedy” –      „Confesiunile unui ucigaș în serie”. Spectacolul aduce pe aceeași scenă un cunoscut și apreciat actor american, cu nominalizări la cele mai prestigioase premii internaționale de film, John Malkovich – în ipostaza de narator, și una dintre cele mai renumite orchestre simfonice ale lumii – ... Citeşte mai departe »

Artista canadiană Keri-Lynn Wilson dirijează premiera „Otello”, la Opera Naţională Bucureşti

Vineri, 6 septembrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti are loc premiera spectacolului „Otello” de Giuseppe Verdi, după tragedia lui William Shakespeare. Spectacolul este dirijat de artista canadiană Keri-Lynn Wilson și regizat de Vera Nemirova, artistă de origine bulgară care a pus în scenă titluri importante din repertoriul liric în numeroase ţări. Următoarea reprezentaţie a acestui spectacol va avea ... Citeşte mai departe »

Festivalul „George Enescu” poate fi urmărit în direct pe TVR

Începând din 1 septembrie, timp de 28 de zile, Televiziunea Română va asigura în fiecare zi cel puţin o transmisiune în direct de la concertele care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Astfel, concertul Staatskapelle Berlin (sub bagheta Dirijorului Daniel Barenboim), care deschide ediţia a XXI-a a festivalului va începe duminică, 1 septembrie, de la ora 19.30, ... Citeşte mai departe »