joi , 28 ianuarie 2021

Arhivă etichete: fotografii Atlanta

Abonare RSS

Somewhere in Atlanta

Câteva fotografii pe care le-am făcut ieri, în Atlanta.  Citeşte mai departe »

Despre frunze

„Eu sunt o frunză. Parcă tu nu ştii ce este aceea o frunză? Tu cunoşti frunzele copacilor şi prin aceasta le şi stăpâneşti. Însuşi timpul cunoaşte frunzele copacilor şi le stăpâneşte. Când timpul, dinafara frunzelor, se face toamnă, ucide frunzele. Când timpul se face primăvară, le reînvie. Dar timpul el însuşi ar trebui să fie o frunză ca să elucideze ... Citeşte mai departe »

Buckhead, văzut din mașină

Cunosc oameni pe care aici, în America, cel mai mult îi impresionează clădirile ale căror vârfuri sunt vecine cu norii, construcțiile masive și ultra-moderne care sunt reginele marilor orașe și care au devenit, în timp, embleme ale măreției nord-americane. Sigur, și eu le privesc uneori cu uimire, însă n-aș putea spune că le admir. În Buckhead, Atlanta tocmai asta găsești: ... Citeşte mai departe »

Welcome to Virginia Highland, Atlanta

Dintre toate zonele din Atlanta pe care le-am vizitat, Virginia Highland îmi place până acum cel mai mult. Poate pentru că are un aer ceva mai european, asta însemnând mai multe afaceri independente – magazine, frizerii, cofetării, gelaterii, cafenele și restaurante care nu sunt parte din vreun lanț celebru – plus o atmosferă lejeră, care te îmbie să uiți cu ... Citeşte mai departe »

E încă vară

A fost ieri neobișnuit de rece în Atlanta, după luni de zile de caniculă. S-a făcut frig dintr-o dată, de a trebuit să trec de la bluze subțiri la pulover de lână! M-am gândit că atât mi-a fost cu vara… Dar azi am ieșit să scot cățelul la plimbare și m-am uitat în sus, la soare, printre copacii verzi din ... Citeşte mai departe »

Seara

Nu-i decât o poză făcută în oraș, seara, în drum spre casă, dar atmosfera mi s-a părut demnă de păstrat în sertarul cu momente speciale. Atlanta, la sfârșitul unei zile fierbiniți, când se domolește soarele și pământul nu-ți mai arde tălpile, și tot ce știi e că te simți bine, bine de tot, și-atât. *** Urmăriți jurnalul meu american și ... Citeşte mai departe »

Welcome to Atlanta: impresii de călător boem

Foto: layoverguide.com Ideea mea despre cum ar putea să fie America s-a conturat din cărți, din filme, din muzică, din fotografii – din toată cultura la care nu doar că am avut acces, dar care ni s-a servit din abundență în Europa, cel puțin de când am devenit eu conștientă de lumea dimprejur. Așa că, atunci când am ajuns în ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus