luni , 23 noiembrie 2020

Arhivă etichete: frica

Abonare RSS

De partea cealaltă a fricii

Am încercat să scriu un articol, l-am început și-am tot scris la el, iar când l-am revăzut mi-am dat seama că nu e de publicat, nu acum, nu încă, e o temă bună, niște gânduri care știu că i-ar ajuta pe mulți, dar nu le-am scris bine și nu e păcat mai mare în scris decât să ai un subiect ... Citeşte mai departe »

„10 Cloverfield Lane”: paranoia nu înseamnă că n-ai dreptate

Acum câteva zile am fost la vizionarea de presă a filmului „10 Cloverfield Lane” („Strada Cloverfield 10”), un film claustrofobic, intens, cu final neașteptat (iar eu mă cam aștept la toate finalurile). Am stat încordată tot filmul, suspansul, în special cel psihologic, nu neapărat de acțiune, îți pune la treabă toți mușchii, inclusiv pe cel al inimii. Povestea speculează frica ... Citeşte mai departe »

Corina Stoica: „Libertatea, în lumea asta care ne vrea sclavi, asta e extravaganța mea”

Mi-a fost greu să fac un interviu-portret cu Corina, pentru că aveam senzația că știu deja toate răspunsurile. Ne leagă nu doar plăcerea cu care savurăm o cafea povestită, petrecutul nopților în fața calculatorului și voluptatea trezitului târziu, ci și norocul de a avea o familie care să ne sprijine și dragostea pentru presă, așa cum era ea odată. Vă ... Citeşte mai departe »

Un gând: Sfântul Augustin

foto Citeşte mai departe »

Foame, supărare, frică sau durere? De ce plâng bebelușii

Mișcarea ochilor și dinamica sunetelor pe care bebelușii le emit atunci când plâng sunt principalele chei de descifrare a stării lor de nemulțumire, susține reprezentantul unei echipe de cercetători spanioli care au studiat subiectul. Nu e ușor să-ți dai seama de ce plânge un nou-născut, mai ales dacă ești părinte pentru prima dată. Deși principalele motive sunt foamea, durerea, nervozitatea/supărarea ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus