vineri , 3 februarie 2023

Arhivă etichete: Frida Kahlo

Abonare RSS

Food for thought: 20 great quotes from famous women

photo They have all influenced the world one way or another, both through their art and their actions. Here are 20 famous women sharing some of their thoughts with us. photo “I have loved to the point of madness; That which is called madness, That which to me, Is the only sensible way to love.” Françoise Sagan photo „This idea ... Citeşte mai departe »

Frida Kahlo și Diego Rivera: ultima fotografie

foto Frida Kahlo și Diego Rivera, în 1954. Este ultima fotografie știută cu ei împreună. Citeşte mai departe »

Un gând: Frida Kahlo

foto Citeşte mai departe »

Fotografii rare: „Mirror, Mirror… Portrait of Frida Kahlo”

Foto: Lucienne Bloch, 1933 O serie de fotografii rare cu Frida Kahlo sunt expuse, în această perioadă, la galeria Throckmorton Fine Art din New York, sub titlul „Mirror, Mirror… Portrait of Frida Kahlo”.  Pozele sunt semnate de mai mulți artiști, printre care Héctor García, Gisele Freund, Lola Alvarez Bravo și Nickolas Muray, anunță The Observer. În plus, expoziția cuprinde și o ... Citeşte mai departe »

„Frida Kahlo: Art, Garden, Life”: expoziție inedită, la Grădina Botanică din New York

Grădina Botanică din New York găzduiește o expoziție inedită, dedicată pictoriței mexicane Frida Kahlo. O serie de tablouri realizate de Frida sunt expuse alături de plantele care au fascinat-o și care i-au influențat opera. Artista a fost mulți ani interesată de plante și, mai mult decât atât, era foarte pricepută la grădinărit. În grădina casei sale din Mexico City – ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: Zece cupluri celebre care ne inspiră

Muzicieni de geniu, scriitori, pictori, politicieni sau staruri de cinema. Povești de dragoste extraordinare, despre care se vorbește ca despre niște legende, deși ele s-au întâmplat cu adevărat. Unele dintre ele, cu multă vreme în urmă; altele se desfășoară chiar în zilele noastre și vor deveni, la rândul lor, istorie umană fascinantă. Dintre toate, am ales numai zece cupluri care ... Citeşte mai departe »

Frida Kahlo: fotografii inedite, la 106 ani de la nașterea pictoriței

Astăzi, 6 iulie, se împlinesc 106 ani de când a venit pe lume una dintre cele mai controversate și admirate artiste ale lumii. Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón, care a rămas în istoria artei și în memoria noastră drept Frida Kahlo, s-a născut pe 6 iulie 1907, în renumita „Casă Albastră” din Coyoacán, un orășel de la periferia capitalei ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus