joi , 21 ianuarie 2021

Arhivă etichete: galeria KronArt Brasov

Abonare RSS

Distanţe, apropieri, performanţă: expoziție Claracarat, la KronArt

Cu un aspect simpatic, între rockeriţă şi Edith Piaf, Claracarat pictează – lucrează, pentru că de multe ori adaugă concretismul – de multe ori ca o maestră. Definitorie pentru stilul ei cred că este sintagma pointilism abstract; nicio legătură cu Seurat, Signac, alta decât o dispunere minuţioasă a tuşelor, într-un cu totul alt scop estetic şi alt mod. Expoziţia de ... Citeşte mai departe »

„Brașov-Berlin” : expoziție de Ildiko Terebesi, la Galeria KronArt din Brașov

Galeria KronArt din Brașov, patronată de cunoscutul pictor Gabriel Stan, vă invită în luna august la o nouă expoziție, însoțită de o dublă lansare de carte. „Brașov-Berlin”, expoziția lui Ildiko Terebesi, reflectă confruntarea individuală a artistei având la bază propria ei biografie. Abordează realistic locurile specifice şi trăirile personale legate atât de oraşul natal, Braşov, cât şi de oraşul de ... Citeşte mai departe »

„Armoniile visului”, de Gabriel Stan: vernisaj la final de expoziție, la Galeria KronArt

În ultima lui carte de convorbiri (hélas: despre noi toți se va vorbi o dată la trecut), Borges ne face părtași unei angoase insuportabile. Orb, avea coșmaruri din care, trezindu-se, nu știa că e treaz, intrând – sau mai degrabă căzând – dintr-un vis în altul, pe principiul oglinzilor paralele reflectându-se la infinit una în alta. Gabriel Stan, la al ... Citeşte mai departe »

„Metamorfoze”: expoziție Claracarat, la galeria KronArt din Brașov

Destul de „stearpă”, dacă e să ne referim la precipitații, luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat a fost rodnică în evenimente culturale la galeria KronArt din Brașov. Se cuvine remarcat, printre altele, vernisajul expoziției „Metamorfoze”, al artistei de origine brașoveană Claracarat, expoziție deschisă în continuare la KronArt toata luna ianuarie. Greu de încadrat tipologic, artefactele Clareicarat propun o viziune ... Citeşte mai departe »

„Cioburi de vise”, de Maria Fătu: expoziție de pictură pe sticlă, la Galeria KronArt

„Cioburi de vise”, prima expoziție personală a Mariei Fătu (deschisă la Galeria KronArt din Brașov) încununează o trudă inițiată cu mai bine de 10 ani în urmă. Într-un anumit sens, ea este și nu este un început, în măsura în care se produce după 4 expoziții de grup („Arta ca hobby”, „Dăm culoare țării”, „Metamorfoze”, „Vis în vis”). Hieratice, stilizate ... Citeşte mai departe »

Eva Daniel a vernisat expoziția „Zâmbetul Pământului”, la Galeria KronArt

Pictori, scriitori, jurnaliști și alți iubitori de artă și-au dat întâlnire, marți după-amiază, la Galeria KronArt din Brașov, pentru a lua parte la vernisajul expoziției „Zâmbetul Pământului”, semnată de Eva Daniel. Realizate într-o tehnică nouă, numită „Hillman”, lucrările artistei Eva Daniel au atras atenția tuturor celor prezenți, care le-au admirat îndelung capacitatea de a se „transforma” în funcție de unghiul ... Citeşte mai departe »

Pictură multidimensională la KronArt: vernisaj al artistei suedeze Eva Daniel

Galeria brașoveană KronArt, patronată de maestrul Gabriel Stan, se pregătește pentru un nou eveniment: vernisajul expoziției de pictură multidimensională „Zâmbetul Pământului” – semnată de artista suedeză Eva Daniel – care va avea loc marți, 3 decembrie, de la ora 13.00. Eva Daniel lucrează într-o tehnică nouă, necunoscută, numită „Hillmann”, care induce privitorului iluzia că picturile sunt vibrante, în mișcare. Tocmai ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus