marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Hariclea Darclee

Abonare RSS

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, la TVR

foto: arhiva personală a doamnei Mariana Nicolesco TVR3 transmite o serie de emisiuni dedicate evenimentelor „Darclée” din acest an, sâmbătă 21 octombrie, începând de la orele 17. Reluare, la orele 24. Emisiunile sunt programate şi pe TVR Internaţional în zilele de 21, 28 octombrie şi 4 noiembrie. Aşezat sub Înaltul Patronaj UNESCO, Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco, despre Nicolae Herlea: un prieten drag, un om generos prin toată fiinţa sa

Mariana Nicolesco își amintește cu nostalgie de regretatul bariton Nicolae Herlea, într-un comunicat remis larevista.ro. Nimeni nu l-a sărbătorit, aşa cum am făcut-o noi, în cadrul Festivalului Darclée. La 75 de ani, la 80 de ani, la 85 de ani, împreună cu sutele şi sutele de tineri artişti în devenire şi cu publicul iubitor al vocii umane şi a artei ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco a încheiat o nouă ediție a cursurilor Master Class, la Brăila

Peste cinci ore a durat entuziasmantul maraton liric care a încheiat, la Brăila, ediţia 2013 a Cursurilor de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco. Publicul i-a aplaudat cu încântare, individual, sau în duetele, cvartetele şi concertatele în care Maestra, pe tot parcursul serii alături de ei, îi prezenta, îi susţinea, le cerea să reia câte un pasaj pentru a ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco: „Am visat întotdeauna să fac cât se poate de bine ceea ce mi-am propus”

Celebra soprană Mariana Nicolesco vorbește, într-un interviu pe care ni l-a acordat recent, despre prima sa apariție pe scenă, despre viața alături de istoricul și criticul de artă Radu Varia, precum și despre planurile sale de vacanță pentru vara aceasta. Însă, înainte de toate, Regina della Scala, Regina del Belcanto, Primadonna Assoluta, Ultima Divă – așa cum a omagiat-o presa ... Citeşte mai departe »

Peste 70 de interpreți s-au înscris la cursurile Master Class oferite de Mariana Nicolesco

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite la Brăila de celebra soprană Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, au loc în acest an în perioada 29 iulie – 4 august. S-au înscris peste 70 de tineri interpreţi din Italia, Franţa şi Spania, din Ucraina şi Polonia, din Armenia, China şi Statele Unite, din Republica Moldova şi, ... Citeşte mai departe »