vineri , 16 aprilie 2021

Arhivă etichete: Haruki Murakami carti

Abonare RSS

În curând: „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte de Haruki Murakami

Foto: The Guardian „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a scriitorului japonez Haruki Murakami, se lansează, zilele acestea, la târgul Gaudeamus 2014 și va fi apoi disponibilă în librării. Volumul a apărut la editura Polirom și este o colecție de povestiri traduse de Iuliana și Florin Oprina. „În noua sa colecţie de povestiri, care, poate nu întâmplător, împrumută titlul ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj”, de Haruki Murakami

Există scriitori despre care știi că nu te vor dezamăgi, orice carte de-ale lor ți-ar ajunge pe noptieră, iar dintre preferații mei, Haruki Murakami este primul în clasament. Cel mai nou roman semnat de autorul japonez, „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj”, mi-a reamintit de ce-l iubesc pe Murakami: pentru forța lui creatoare inepuizabilă, pentru ... Citeşte mai departe »

Haruki Murakami: „Sunt exact ca oamenii care-mi citesc cărțile”

Foto: entretenimiento.es.msn.com Haruki Murakami își prețuiește foarte mult solitudinea, iar dorința sa de anonimat nu s-a schimbat nici astăzi, când este unul dintre cei mai populari scriitori ai lumii. Acordă rar interviuri, și oricum, presa succintă a anilor 2000 nu mai este deschisă la conversații lungi, care îți rămân în minte vreme îndelungată. Astfel, pentru cei care-l iubesc pe romancierul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus