vineri , 22 octombrie 2021

Arhivă etichete: Hugo Chavez

Abonare RSS

Nicolas Maduro a câștigat alegerile prezidențiale în Venezuela

Președintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a câștigat alegerile prezidențiale pentru succesiunea lui Hugo Chavez, cu 50,66 % din voturi. „Astăzi, putem spune că am avut o victorie electorală justă”, le-a declarat Maduro susținătorilor săi adunați în fața palatului prezidențial din Caracas, după anunțul făcut de Consiliul Național Electoral. Maduro, în vârstă de 50 de ani, fusese desemnat de fostul ... Citeşte mai departe »

Alegeri anticipate în Venezuela, la 30 de zile de la moartea lui Chavez. Nicolas Maduro, interimar

Venezuela va avea alegeri prezidențiale anticipate în următoarele 30 de zile, iar vicepreședintele Nicolas Maduro va asigura interimatul la conducerea statului, după moartea liderului Hugo Chavez. „Acum, că există o vacanţă absolută (la preşedinţie), vicepreşedintele Republicii îşi va asuma (funcţia de) preşedinte şi vor fi convocate alegeri în următoarele 30 de zile. Acesta este mandatul pe care ni l-a dat ... Citeşte mai departe »

Hugo Chavez a murit

Liderul venezuelean Hugo Chavez amurit, marți, la Caracas, din cauza cancerului de care suferea. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele statului, Nicolas Maduro, la televiziunea publică. „Am primit informaţia cea mai grea şi cea mai tragică pe care am putea-o anunţa poporului nostru. La ora 16.25 (22.55 ora României), astăzi, 5 martie, a murit comandantul nostru, preşedintele Hugo Chavez Frias”, ... Citeşte mai departe »

Slujbă transmisă la televiziunea publică din Venezuela, pentru sănătatea președintelui Hugo Chavez

Vicepreședintele desemnat al Venezuelei Nicolas Maduro, zeci de miniștri, precum și una dintre fiicele lui Hugo Chavez, Maria Gabriela, au asistat împreună, vineri, la o slujbă pentru sănătatea președintelui. Slujba a avut loc cu ocazia inaugurării unei „capele a speranţei”, instalate în apropierea intrării în spitalul militar din Caracas unde Chavez este internat. „La intrarea în acest spital emblematic, inaugurăm ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus