marți , 19 ianuarie 2021

Arhivă etichete: infertilitate

Abonare RSS

Ce ar trebui să știi despre infertilitatea masculină

foto În aproximativ 50% din cuplurile ce întâmpină dificultăţi în conceperea unui copil, bărbatul este cel afectat de infertilitate. Ca şi în cazul femeilor, cauzele ce o determină ţin de un spectru larg de factori, predominant patologici, dar şi psihologici. Văzută prin prisma masculină, infertilitatea devine o problemă mai delicată şi mai greu de acceptat, în cea mai mare parte ... Citeşte mai departe »

Top 5 cauze ale infertilităţii feminine

Problema fertilităţii este una complexă şi foarte delicată, afectând 30% dintre femeile de peste 35 de ani din România. Mai mult, 20 % din aceste cazuri îşi au originea atât în afecţiunile feminine, cât şi în cele masculine, însă în ciuda acestei statistici îngrijorătoare, 56% din persoanele afectate nu consultă un medic specialist în probleme de fertilitate. Factorii ce pot ... Citeşte mai departe »

Ce este şi cum se manifestă infertilitatea imunologică

O veste deloc îmbucurătoare pentru un cuplu la început de căsnicie este, cu siguranţă, infertilitatea şi şansele scăzute de a avea copii. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate. Însă, atunci când sistemul de apărare al organismului  nu mai reacţionează în faţa unor afecţiuni sau boli, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus