joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: James Dean

Abonare RSS

Special LaRevista.ro: istoria legendarului Chateau Marmont, cel mai cunoscut hotel din America

De-a lungul anilor, am auzit de nenumărate ori numele acestui hotel-restaurant legendar, considerat azi cel mai cunoscut din America. Istoria lui se leagă de oameni care au rămas repere în cultura pop și pe care i-a găzduit, pentru o noapte sau două, sau pentru perioade lungi. Robert de Niro a trăit doi ani acolo. La fel, pentru o vreme, s-au ... Citeşte mai departe »

Liz Sheridan: „You should go out there and follow your heart”

photo It is our great pleasure to welcome our special guest, Liz Sheridan. She is an actress who has been in a variety of films and television series. She joins us to talk about her life in the Arts and her book, ‘Dizzy and Jimmy.’ Who is Liz Sheridan? (laughs) Are you sitting down? (laughs) Actually, as a matter of ... Citeşte mai departe »

O fotografie: James Dean & Liv Tyler

foto Cineva s-a jucat cu timpul și cu două personaje speciale: James Dean, surprins în Times Square din New York, în anii ’50, și Liv Tyler, desprinsă dintr-o altă imagine, din zilele noastre, și așezată cu ajutorul Photoshop în același cadru cu parfum vintage.  Liv Tyler realizase această fotografie drept omagiu dedicat lui Dean. Nu cunosc autorul colajului, dar mi-a ... Citeşte mai departe »

And you almost were, James Dean…

„I woke up this morning, you know… and the sun was shining, and it was nice, and all that type of stuff. And the first thing, I saw you and, uh, I said, Boy, this is gonna be one terrific day, so you better live it up, because tomorrow you’ll be nothing. You see? And I almost was.” Este un citat ... Citeşte mai departe »

Natalie Wood & James Dean, rebeli fără cauză

Foto: thefashionisto.com Când lumea de azi mi se pare urâtă, obiceiul meu preferat este să mă întorc cu câteva decenii înapoi și să scotocesc printre amintiri – deși pe unele nu le-am trăit. Perioada mea preferată e cea a anilor ’80, pentru că atunci eram mică și planeta mi se părea un loc fascinant, în care totul era posibil, chiar ... Citeşte mai departe »

Ce vedete produc cei mai mulți bani după moarte

Foto: huffpost.com Dacă mori nu înseamnă că nu mai poți câștiga bani, când ești o celebritate. De fapt, puterea de câștig a starurilor poate crește rapid odată ce se sting din viață, când companiile cu dare de mână încep să le vâneze imaginea valoroasă pentru a o folosi în campanii publicitare. Zilele trecute s-a anunțat în presa internațională o afacere ... Citeşte mai departe »

O clipă cu Elizabeth Taylor

Texas, 1955. Un moment de liniște și frumusețe. Elizabeth Taylor, surprinsă de fotograful Sid Avery, în timpul unei pauze pe platourile de filmare ale peliculei „Uriașul”, în care a jucat alături de James Dean. Foto: Vanity Fair Citeşte mai departe »

Actrița Julie Harris a murit la vârsta de 87 de ani

Actrița Julie Harris, cunoscută mai ales pentru rolul său din „La răsărit de Eden”, a murit recent, la vârsta de 87 de ani, în Massachussets, Statele Unite, informează presa internațională. De-a lungul carierei sale, Julia Harris a primit cinci premii Tony și o nominalizare la Oscar pentru rolul său din „The Member of the Wedding”. Pe lângă activitatea sa în ... Citeşte mai departe »

Prima apariție TV a lui James Dean – VIDEO

În anul 1950, James Dean apărea pentru prima dată la un post de televiziune, într-o reclamă la Pepsi care, astăzi, are farmecul și melancolia tuturor lucrurilor care vin dintr-o epocă a trecutului. Cinci ani mai târziu, la vârsta de doar 24 de ani, „rebelul fără cauză” murea într-un accident de mașină petrecut în Paso Robbles, California. Citeşte mai departe »

Retro: Elizabeth Taylor și James Dean, într-o pauză de filmare

Un instantaneu cu totul special: doi actori legendari – Elizabeth Taylor și James Dean – surprinși în timpul unei pauze, pe platourile de filmare ale filmului „Uriașul” (The Giant). Fotografia a fost realizată în 1955. În film, Elizabeth Taylor apare în toată frumusețea tinereții sale, în rolul lui Leslie Lynnton Benedict, alături de James Dean, care-l interpretează pe Jett Rink. ... Citeşte mai departe »