vineri , 3 februarie 2023

Arhivă etichete: jazz

Abonare RSS

Kenny Garrett își prezintă cel mai recent album, la Sala Radio

Legendarul saxofonist KENNY GARRETT revine pentru al treilea an consecutiv în România și ne prezintă, ca o invitație, cel mai recent album al său, „Do Your Dance”. Jazz Syndicate Live Sessions continuă seria concertelor de la Sala Radio din București cu nume de referinţă ale jazz-ului internațional. După două concerte sold-out din 2015 și 2016, ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny ... Citeşte mai departe »

EUROPAfest: 25 de trupe și muzicieni din 26 de țări, la București

La 10 ani de la debut, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele trei concursuri de jazz din Europa, și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artiști și specialiști. Prezentând stiluri de jazz diferite, artiști ai noului val și proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale ... Citeşte mai departe »

„Clasic e fantastic”: începeți anul 2016 cu Ethnotic și o „Lecție de jazz”!

Folclorul românesc este un univers sonor ancestral ale cărui bogăţie şi frumuseţe au rămas nealterate de trecerea timpului. Mai mult, folclorul românesc, cu ritmurile sale specifice, cu liniile melodice unduite, cu profunzimile, expresivitatea şi forţa unei autentice producţii artistice colective, este şi va rămâne, cu siguranţă, generoasă sursă de inspiraţie pentru muzicieni români (şi nu numai!), compozitori sau interpreţi, de ... Citeşte mai departe »

Bucharest Jazz Festival: cinci zile de muzică bună în Capitală

Cu un mix atent pregătit de nume iconice şi interpreţi ai tinerei generaţii, jazz instrumental şi interpretări vocale, gospel din Georgia, acorduri de trompetă de New Orleans, saxofon alto din Illinois sau cvartet cool bop din Transilvania, Bucharest Jazz Festival aduce sezonului estival o infuzie de jazz în peisajul bucureştean. Startul Bucharest Jazz Festival 2015 este dat de vernisajul expoziţiei ... Citeşte mai departe »

Opt zile de jazz 100%: EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition

Între 16 şi 23 mai Capitala vibrează pe ritmuri de jazz. Bucharest International Jazz Competition, aflat la a noua ediție, reuneşte în Semifinală 15 dintre trupele de jazz ale momentului din tot atâtea ţări: Australia, Austria, Canada, Coreea de Sud, Estonia, Franţa, Germania, Israel, Italia, Luxembourg, Polonia, Rusia, Spania, SUA, UK. Desfăşurat sub egida EUROPAfest, Bucharest International Jazz Competition, cotat ... Citeşte mai departe »

Eight days of 100% jazz: EUROPAfest brings rhythm to Bucharest

Between the 16 and 23 of May, the capital of Romania vibrates on jazz rhythms. At its 9th edition, Bucharest International Jazz Competition reunites in the Semifinal 15 of the jazz bands of the moment from as many countries: Australia, Austria, Canada, South Korea, Estonia, France, Germany, Israel, Italy, Luxembourg, Poland, Russia, Spain, USA, UK. Taking place under the EUROPAfest ... Citeşte mai departe »

Kenny Garrett concertează la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions continuă seria de concerte de la Sala Radio din București cu nume de referinţă ale jazz-ului internațional. După concertul sold out al celebrului saxofonist Ravi Coltrane, un alt notoriu muzician american este invitat la Sala Radio, în data de 14 mai, de la ora 20.00: ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny Garrett. Considerat de publicaţia Washington City ... Citeşte mai departe »

Jazzappella lansează primul lor album: „De Crăciun”

Jazzappella le face o surpriză fanilor, pasionaților de muzică jazz și a cappella din România și tuturor celor care își doresc să asculte un album original cu muzică de Crăciun: formația își lansează primul album, un albumul de colinde a cappella. Albumul „De Crăciun” conține zece piese, aranjamente a cappella ale unor cântece de Crăciun celebre (”White Christmas”, ”Jingle Bells”), ... Citeşte mai departe »

Rona Hartner: „Mă crede lumea nebună, și eu sunt cu capul pe umeri”

  Nici eu nu m-am îndoit vreodată de calitatea ei de artistă. E chiar una pe care o admir dintotdeauna, pentru sinceritatea cu care se dăruiește. RONA HARTNER, la belle tornade brune, într-un interviu inedit, în care vorbește despre lucrurile importante pentru ea și își mărturisește slăbiciunea pentru ciocolată, jazz, tarte cu ananas și stilouri Mont Blanc. Care sunt primele ... Citeşte mai departe »

Nu doar unora le place jazzul: Luiza Zan, în concert alături de Big Band-ul Radio

Ce poate fi mai plăcut într-o seară de iarnă care tinde să devină deja primăvară înainte de a se fi împlinit ceasul, decât o discretă şi rafinată seară de JAZZ, la Sala Radio, în compania LUIZEI ZAN şi a BIG BAND-ULUI RADIO, condus de dirijorul IONEL TUDOR? Miercuri, 22 ianuarie (19.00), în seria de evenimente intitulată „Jazz pe româneşte”, devenită ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus