marți , 21 martie 2023

Arhivă etichete: lectura

Abonare RSS

Audioteca Șeherezadei: Deținuții evadează în lectură

Radio România Cultural susține proiectul Audioteca Șeherezadei, inițiat de Asociația Culturală Vis-a-vis în câteva penitenciare din România, cu scopul de a duce cultura în locuri în care nimeni nu se gândește la ea. Începând cu data de 17 iulie, în 10 penitenciare din România, în fiecare zi, deținuții vor asculta la stația radio cu circuit inchis fragmente din opere literare ... Citeşte mai departe »

Cărțile potrivite

foto Probabil că aşa e, cum se spune, că există un timp potrivit pentru fiecare carte. Sau o carte pe potriva fiecărui timp pe care-l traversăm. Acum vreo şapte ani, n-am putut citi mai mult de 50 de pagini din Absalom, absalom, aşa că mi-am spus că-l las pentru mai târziu pe renumitul domn Faulkner, fără să revin asupra scrierilor lui ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: ce cărți citim toamna asta

O carte e un bun companion oricând, indiferent de locul unde ne aflăm, de starea care ne domină, de anotimpuri. Dar sunteți și voi de acord că toamna pare să fie timpul cel mai bun pentru asemenea îndeletnicire splendidă precum lectura? Noi am citit toată vara cărți grozave, iar acum, că soarele s-a mai îmblânzit, iar vântul adie cu iz ... Citeşte mai departe »

„Bits of Fashion. Stories. Interviews. Reviews”, de Victoria West. Despre modă, cu pasiune

O carte tonică și pozitivă, în care Victoria West vorbește cu pasiune despre modă și universul ei glamour, oferă trucuri pentru reinventat garderobe ponosite, publică interviuri și ne povestește despre volumele ei preferate. Victoria West, care a emigrat din România în Canada în urmă cu mulți ani, spune că a înființat blogul ei, FashionStyleBeautyandMore.blogspot.com pentru că visa, de fapt, să ... Citeşte mai departe »

Robert Kiyosaki: eBook gratuit despre cum poți folosi datoriile în favoarea ta

„La şcoală mergem ca să învă­ţăm să trudim din greu pentru bani. Eu scriu cărţi şi creez produse prin care-i învăţ pe oameni cum să pună banii să muncească din greu pentru ei.“ (Rober T. Kiyosaki) Până pe 10 august, Robert T. Kiyosaki, autorul celor mai apreciate cărți de finanțe personale din toate timpurile, pune la dispoziție gratuit, pe site-ul ... Citeşte mai departe »

„Șuncă pe pâine” amară, de Charles Bukowski

Motto: „Pentru toți tații” Deopotrivă tristă și plină de umor, „Șuncă pe pâine” este povestea primilor ani de viață ai lui Charles Bukowski. Prin vocea fascinantului său alter-ego, Henry Chinaski, scriitorul american își amintește – ca pentru sine însuși, fără să-i pese nici de brutalitatea întâmplărilor, și cu atât mai puțin de cea a limbajului – adevărul despre anii copilăriei ... Citeşte mai departe »

Laura Câlțea recomandă: cărți de luat la plajă

Indiferent câte zile de concediu am avea, o carte (sau două, ca să avem măcar una de rezervă) sigur își găsește loc în bagajul nostru, lângă costumul de baie și crema de protecție solară. E frumos și liniștitor să stăm și să ascultăm valurile mării sau foșnetul pădurii, dar parcă ne relaxăm și mai mult atunci când ne cufundăm într-o ... Citeşte mai departe »

Cu cele mai bune intenții, despre „Lumina dintre oceane”, de M.L. Stedman

Lumina dintre oceane, romanul australiencei M.L. Stedman, a fost un veritabil bestseller încă de la apariție. Tradus în aproape patruzeci de limbi, a fost declarată în 2012 cea mai bună carte a lunii august pe Amazon.com și alegerea cititorilor de pe platforma Goodreads pentru același an. Este, într-adevăr, un roman bine scris, povestea e bine construită și e chiar greu, ... Citeşte mai departe »

Noutăți la Bookfest 2014: ce cărți am pus pe listă

La începutul verii, la Romexpo, se organizează cel de-al doilea mare eveniment editorial din București – Salonul Internațional de Carte Bookfest. Aflat la a IX-a ediție, Salonul are anul acesta ca țară invitată Polonia. Așa că, între 29 mai și 1 iunie, editurile (aproximativ 200) se întrec în lansări, promoții și vedete. Ca în fiecare an, mă duc la târg ... Citeşte mai departe »

O carte pentru toți cei cărora li s-a spus că nu pot. Despre „Scânteia”, de Kristine Barnett

Povestea Kristinei Barnett are ceva dintr-un roman, în sensul că e aproape incredibil să citești prin câte greutăți a putut trece împreună cu familia ei și că a reușit, în cele din urmă, să le depășească. Stilul ușor în care e scrisă o face să pară un fel de poveste de succes americană, însă numai aparent. În realitate, Scânteia este ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus