miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: librarie online

Abonare RSS

Laura Țeposu, Libris.ro: „Nu trebuie să concurezi cu alţii, este suficient ca astăzi să fii mai bun decât ieri”

Pe 21 mai, s-au împlinit șapte ani de când Libris.ro bucură viețile iubitorilor de carte, film și muzică. A crescut extraordinar de frumos, ca orice proiect în care investești întreaga ta pasiune. Iar pentru echipa Libris.ro, acesta este cuvântul-ghid, care i-a ajutat să transforme librăria online în locul preferat al celor în căutare de noi povești – pe hârtie, CD ... Citeşte mai departe »

Concurs Libris: tu ce cărți citești în 2016?

foto Pentru că ne place să știm că aveți mereu o carte bună prin preajmă, LaRevista.ro și Libris au pus deoparte trei volume pentru voi. Intrați în jocul nostru și adăugați-vă încă un titlu pe lista de lecturi pentru anul care vine! Apropo, ce cărți plănuiți să citiți în 2016? Asta e întrebarea la care vă rugăm să răspundeți, și-apoi ... Citeşte mai departe »

„Ascultă cum cântă vântul” și „Pinball, 1973”, de Haruki Murakami

foto Să citești romanul de debut al lui Haruki Murakami, și-apoi pe cel de-al doilea, după ce i-ai citit deja toate celelalte cărți, e o experiență bizară. Deși pe alocuri îi recunoști vocea, ai la fiecare frază sentimentul că te înstrăinezi de povestitor, după ce deveniserăți apropiați ca doi prieteni. Murakami a refuzat mulți ani traducerea în alte limbi a ... Citeşte mai departe »

Le bel aujourd’hui! Despre „Tropicul Cancerului”, de Henry Miller

Foto: pencildrawingsantwerp.wordpress.com „Iată o carte care, dacă acest lucru mai e posibil, ne poate aduce înapoi apetitul pentru lucrurile fundamentale.”  Citatul îi aparţine lui Anais Nin, graţie căreia am şi putut citi, eu şi atâtea milioane de oameni, prima carte publicată de Henry Miller. Apariţia primului Tropic al scriitorului american n-ar fi fost posibilă dacă Nin nu ar fi împrumutat bani de la ... Citeşte mai departe »

„Un gest pentru o viață”: comandați o carte la Libris și plătiți puțin mai mult, ca bebelușii să trăiască

Foto: Anne Geddes De fiecare dată când comandați o carte la librăria online Libris, adăugați un leu sau doi, sau mai mulți, la plata finală, pentru că astfel contribuiți și voi la lupta împotriva mortalității infantile din România. „Un gest pentru o viață” este o campanie a Organizației Salvați Copiii, căreia Libris.ro i s-a alăturat de curând. „Împreună cu Salvaţi ... Citeşte mai departe »

În curând: „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte de Haruki Murakami

Foto: The Guardian „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a scriitorului japonez Haruki Murakami, se lansează, zilele acestea, la târgul Gaudeamus 2014 și va fi apoi disponibilă în librării. Volumul a apărut la editura Polirom și este o colecție de povestiri traduse de Iuliana și Florin Oprina. „În noua sa colecţie de povestiri, care, poate nu întâmplător, împrumută titlul ... Citeşte mai departe »

Khaled Hosseini: despre dragoste, prietenie, zmeie și alte minuni

Foto: goodwp.com I-am citit toate cele trei cărți și îl consider un povestitor extraordinar. M-am oprit la aproape fiecare pagină din romanele sale pentru a nota câte un adevăr ce merită ținut aproape, mereu. Khaled Hosseini, alături de alți câțiva scriitori pe care-i iubesc, reușește să ne facă să privim lumea altfel – ceea ce e nu doar deviza acestei ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Eleganța ariciului”, de Muriel Barbery

O bijuterie de carte, ce reușește ceea ce doar cărțile rare izbutesc să facă: să ne ridice ușor pleoapele închise peste ochi și să dea la o parte vălul ne ne împiedică, deseori, să putem vedea frumusețea din această lume. O carte care trezește din somnul îngrădirii spiritului chiar și pe cei mai adormiți dintre noi și care ne amintește ... Citeşte mai departe »

Pentru cei care vor o poveste. „Și munții au ecou”, de Khaled Hosseini

Foto: James Leocadi, pentru National Geographic Motto: „Așa, deci. Vreți o poveste? Vă voi spune una.” O poveste despre despărțire, despre alegeri, sacrificiu și, mai ales, despre iubirea față de familie, care ne poate determina întregul curs al vieții. Am citit toate cele trei cărți ale lui Khaled Hosseini, și toate sunt legate de un fir invizibil de teme comune. ... Citeşte mai departe »

Ieșirea din labirint. „Caietul Mayei”, de Isabel Allende

Foto: „Fata cu balonul roșu”, lucrare de Banksy; sursă: amazon.de „Un roman exploziv. Fiecare personaj clocotește de viață. Un roman cu un subiect îndrăzneț construit, straniu și cutremurător, despre violența sexuală, teroarea politică, vina colectivă și secrete grele de familie, toate depășite prin curaj și iubire.” Booklist Dacă i-ați citit cărțile lui Isabel Allende și vă simțiți deja ca acasă ... Citeşte mai departe »