joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: librarie

Abonare RSS

Barnes & Noble

E unul dintre locurile în care-mi place cel mai mult să mă duc. Și să stau. Cu orele, până se închide. Am fost de nu-știu-câte ori până acum și tot n-am terminat de studiat rafturile de cărți. Mereu aduc altele noi și rămân în urmă, așa că – ce bine! – n-am să termin niciodată. În ultima vreme m-am cam ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: Alexandru Paleologu

Există cărți despre care nu poți să scrii, poți doar să le citești iar și iar. Cărți care sunt atât de bine șlefuite, atât de profunde, încât simți că nu ai putea să mai adaugi nimic pe marginea lor. Doar, eventual, mici semne de exclamare care să marcheze și mai apăsat neputința ta de a mai spune ceva, faptul că, ... Citeşte mai departe »

Catedrală din secolul XV, transformată într-o librărie modernă

O firmă olandeză de arhitectură a reușit să facă față provocării de a transforma o catedrală dominicană din secolul XV într-o librărie modernă, păstrând, totuși, intacte elementele decorative originale (vitraliile, picturile de pe pereți, orga sau vastele arcade). Arhitecții au adăugat chiar și un spațiu suplimentar de 700 m2 care, în cazul în care vreodată se va dori restaurarea catedralei, ... Citeşte mai departe »

Dezbatere „Două fațete ale războiului” la Librăria Humanitas Kretzulescu

Miercuri, 30 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas Kretzulescu organizează o dezbatere cu tema „Două faţete ale războiului” pornind de la subiectul romanelor Cina blestemată de Ismail Kadare şi Pantera din subterană de Amos Oz, ambele publicate la Editura Humanitas Fiction în colecţia „Raftul Denisei”, colecţie coordonată de Denisa Comănescu. Invitaţi la dezbatere sunt Tania Radu, critic literar, Marina ... Citeşte mai departe »

Seară japoneză, la Librăria Humanitas Cișmigiu. Prima întâlnire, dedicată lui Yasunari Kawabata

Seara japoneză, o serie de evenimente dedicate literaturii şi culturii japoneze, debutează la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38) joi, 21 martie, ora 19.00,cu dezbaterea Yasunari Kawabata, esenţa spiritului japonez, prilej cu care se va lansa volumul de povestiri Valsul florilor, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu. Invitaţii ... Citeşte mai departe »

Editura Nemira lansează „Enciclopedia religiilor”

Editura Nemira lansează  Enciclopedia religiilor, de Michel Malherbe, în Librăria SOPHIA, Str. Bibescu Voda, nr. 19, Bucureşti, joi, 28 februarie, ora 17:30. Vor vorbi: Adrian Carabă, Mario Barangea şi Sabin Preda. Enciclopedia religiilor, în două volume, de Michel Malherbe, este o lucrare esenţială, în care se desluşesc fundamentele diverselor orientări şi mişcări spirituale din lumea întreagă, privite cu obiectivitatea omului ... Citeşte mai departe »