duminică , 28 noiembrie 2021

Arhivă etichete: librarii celebre

Abonare RSS

Sediul „Mihail Sadoveanu”, retrocedat proprietarilor. Ce se întâmplă cu legendara librărie

• Librăria „Mihail Sadoveanu”, o librărie cu un statut special în cadrul reţelei Companiei de Librării București (CLB), supranumită „kilometrul zero al culturii române” • De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Mircea Micu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Alexandru Paleologu, Fănuş Neagu sau Alex Ştefănescu și-au lansat cărţi la Librăria „Mihail Sadoveanu” • În 2015, Compania de Librării ... Citeşte mai departe »

Dacă ajungi la Paris: The Abbey Bookshop

Când vine vorba de librării celebre din Paris, Shakespeare & Company deține supremația. Locul plin de istorie, care adăpostește mii de cărți și de povești extraordinare din lumea literară, e vizitat zilnic nu doar de parizieni, ci mai ales de o mulțime de turiști. O librărie la fel de șarmantă este The Abbey Bookshop, care are însă avantajul de a ... Citeşte mai departe »

Alta Acqua: probabil cea mai frumoasă librărie din lume

La intrare stă scris: „Bine ați venit la cea mai frumoasă librărie din lume”. Nu știm dacă Libreria Alta Acqua din Veneția e chiar cea mai frumoasă, dar cu siguranță este unul dintre cele mai inedite locuri în care se vând cărți. Cei care l-au vizitat spun că au descoperit aici „tone de cărți”, așezate în orice spațiu găsit liber: ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus