miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Libris

Abonare RSS

Concurs Libris: tu ce cărți citești în 2016?

foto Pentru că ne place să știm că aveți mereu o carte bună prin preajmă, LaRevista.ro și Libris au pus deoparte trei volume pentru voi. Intrați în jocul nostru și adăugați-vă încă un titlu pe lista de lecturi pentru anul care vine! Apropo, ce cărți plănuiți să citiți în 2016? Asta e întrebarea la care vă rugăm să răspundeți, și-apoi ... Citeşte mai departe »

Le bel aujourd’hui! Despre „Tropicul Cancerului”, de Henry Miller

Foto: pencildrawingsantwerp.wordpress.com „Iată o carte care, dacă acest lucru mai e posibil, ne poate aduce înapoi apetitul pentru lucrurile fundamentale.”  Citatul îi aparţine lui Anais Nin, graţie căreia am şi putut citi, eu şi atâtea milioane de oameni, prima carte publicată de Henry Miller. Apariţia primului Tropic al scriitorului american n-ar fi fost posibilă dacă Nin nu ar fi împrumutat bani de la ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: John Steinbeck, despre natură și oameni

Foto: xcitefun.net Mare parte din America pe care o cunosc, fără s-o fi vizitat vreodată, o cunosc din romanele lui John Steinbeck. Îi iubesc cărțile nu doar pentru personajele atât de autentice, pentru poveștile dure și totodată de o tandrețe nesfârșită, ci mai ales pentru că grație lor am călătorit mai departe decât aș fi crezut vreodată că e posibil ... Citeşte mai departe »

Să credem în basme: „Copila de zăpadă”, de Eowyn Ivey

Foto: twitchfilm.com Motto: „Nu trebuie să înțelegi miracolele ca să crezi în ele.” Nici dacă aș fi plănuit să citesc „Copila de zăpadă” în plină iarnă, ca să-i pătrund mai bine atmosfera de gheață, nu cred că aș fi reușit. A fost o întâmplare să-mi iasă în cale în aeroport, și mi s-a lipit de mâini, așa că am plecat ... Citeşte mai departe »

„Nervi”: o nouă carte de Laurențiu-Ciprian Tudor

Poetul brașovean Laurențiu-Ciprian Tudor a lansat recent o nouă carte, intitulată „Nervi” – „o încercare de rupere de trecutul creator de până acum”. Laurențiu-Ciprian Tudor mărturisește că volumul „Nervi” reprezintă efortul său de a încerca o rupere de trecutul creator de până acum, o apropiere de poezia tânără, mai directă, mai agresivă și mai despuiată de metafore. Această carte a ... Citeşte mai departe »

În curând: „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte de Haruki Murakami

Foto: The Guardian „Bărbați fără femei”, cea mai nouă carte a scriitorului japonez Haruki Murakami, se lansează, zilele acestea, la târgul Gaudeamus 2014 și va fi apoi disponibilă în librării. Volumul a apărut la editura Polirom și este o colecție de povestiri traduse de Iuliana și Florin Oprina. „În noua sa colecţie de povestiri, care, poate nu întâmplător, împrumută titlul ... Citeşte mai departe »

Khaled Hosseini: despre dragoste, prietenie, zmeie și alte minuni

Foto: goodwp.com I-am citit toate cele trei cărți și îl consider un povestitor extraordinar. M-am oprit la aproape fiecare pagină din romanele sale pentru a nota câte un adevăr ce merită ținut aproape, mereu. Khaled Hosseini, alături de alți câțiva scriitori pe care-i iubesc, reușește să ne facă să privim lumea altfel – ceea ce e nu doar deviza acestei ... Citeşte mai departe »

Iubiri invizibile. Despre „Cei doi domni din Bruxelles”, de Eric-Emmanuel Schmitt

Foto: andylal.blogspot.com Prin cele cinci nuvele ale acestui volum, Eric-Emmanuel Schmitt ne plimbă dintr-o ţară într-alta, dintr-un ev într-altul, dintr-o lume într-alta. Oriunde ar trăi, în Belgia, Franţa, Austria sau Islanda, personajele sale ni se înfăţişează fie drept oameni obişnuiti puşi în situaţii excepţionale, la care nu prea ştiu cum să reacţioneze, fie drept oameni cu destine ieşite din comun, ... Citeşte mai departe »

Concurs LaRevista.ro și Libris: Tu ce cărți citești toamna asta?

Foto: bibliophilesisters.files.wordpress.com Pentru că vă povestim deseori despre cărți și vă facem mereu poftă de lecturi noi, încercăm să vă facem și câte un cadou literar, din când în când. Iar prietenii noștri de la librăria online Libris ne sprijină de fiecare dată. Așa că azi vă invităm la un nou concurs, plecând de la întrebarea: „Tu ce cărți citești toamna ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Eleganța ariciului”, de Muriel Barbery

O bijuterie de carte, ce reușește ceea ce doar cărțile rare izbutesc să facă: să ne ridice ușor pleoapele închise peste ochi și să dea la o parte vălul ne ne împiedică, deseori, să putem vedea frumusețea din această lume. O carte care trezește din somnul îngrădirii spiritului chiar și pe cei mai adormiți dintre noi și care ne amintește ... Citeşte mai departe »