miercuri , 6 iulie 2022

Arhivă etichete: limbi straine

Abonare RSS

Tim Doner, cel mai tânăr poliglot din lume, vorbește 23 de limbi

foto Cum ar fi să poți vorbi cursiv 23 de limbi? Întrebați-l pe Tim Doner și o să vă răspundă în franceză, chineză, farsi, arabă, ebraică, rusă, germană și multe alte limbi în care mulți dintre noi probabil că nici nu știm să spunem „bună ziua”. Tim are doar 20 de ani și vorbește 23 de limbi, fiind considerat un ... Citeşte mai departe »

Cum am învățat, în trei luni, o limbă pe care o uitasem

foto Maică-mea începuse să aibă probleme serioase de comunicare cu mine, când aveam vreo trei-patru ani. Pentru că-mi petreceam jumătate din zi în casa dădacei mele săsoaice, unde se vorbea numai germană, acasă încropeam o combinație bizară de română cu nemțească, din care mama nu pricepea atunci prea multe. Ce să înțelegi când copilul îți spune „vreau Mark”?! „Mark”, sau ... Citeşte mai departe »

Japoneza, cea mai exotică limbă străină în tendinţe

Sakura, prima şcoală de japoneză din România, promovează studiul limbii, dar şi explorarea culturii şi a civilizaţiei prin programe turistice şi tabere de studiu în Japonia. Îmbunătăţirea funcţionalităţii creierului şi a modului în care gândim, dezvoltarea abilităţilor multi-tasking şi a memoriei, dar şi creşterea atenţiei şi a creativităţii, prin explorarea unei culturi noi, sunt pricipalele beneficii ale învăţării unei limbi ... Citeşte mai departe »

Am (cel puțin) trei personalități

Am găsit poza asta pe Facebook și mi-a atras atenția, și confirm că mie mi se întâmplă frecvent să-mi schimb felul de a fi – nu în esență, desigur – în funcție de limba în care comunic. Când vorbesc engleză, adopt inconștient o mulțime de tipare mentale și comportamentale ale oamenilor de aici. Când eram în Germania, mă simțeam sehr ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus