miercuri , 6 iulie 2022

Arhivă etichete: Londra

Abonare RSS

După 24 de ore

… am ajuns din nou aici, pe aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, cel mai mare din lume ca număr de pasageri. N-am călătorit niciodată timp de o zi și-o noapte întreagă și mă așteptam să-mi fie extrem de greu, mai ales că nu dormisem decât cinci ore înainte de plecare. Înainte de toate, s-a dovedit a fi interesant, pentru că ... Citeşte mai departe »

Heathrow live: telegramă de la Londra

Darlings, sunt la Londra! Nu mă invidiați prea tare, că sunt doar în escală, în drum spre Atlanta – nici scurtă, dar nici destul de lungă cât să ies să văd orașul. Așa că îmi petrec vremea în Heathrow și mă uit la oameni, și-acum, că m-am agățat de rețeaua de net, am zis să vă scriu și vouă două ... Citeşte mai departe »

Rațele au propriile benzi de mers la Londra, Birmingham și Manchester

Foto: boredpanda.com Dacă ajungeți la Londra, la Birmingham sau Manchester, atenție pe unde mergeți: n-ați vrea să călcați peste benzile special concepute pentru rațe de-a lungul râurilor! O rață creionată în interiorul benzii delimitate cu dungă albă o să vă atenționeze că pe acolo nu aveți voie să vă plimbați (decât cu permisiunea celor îndreptățite, desigur). Inițiativa aparține The Canal ... Citeşte mai departe »

Fotografii speciale cu Amy Winehouse, expuse în premieră la Londra

O serie de fotografii de familie, care o înfățișează pe Amy Winehouse în perioada copilăriei și a adolescenței, vor fi expuse la Muzeul Evreiesc din Londra, pentru a marca ceea ce ar fi trebuit să fie, anul acesta, a 30-a aniversare a cântăreței. Familia lui AmyWinehouse, care a murit la doar 27 de ani, a oferit Muzeului Evreiesc din Londra ... Citeşte mai departe »

La invitaţia Angelei Gheorghiu, Tiberiu Soare va dirija Orchestra Filarmonică Regală din Londra

În seria concertelor pe care Angela Gheorghiu le susţine alături de artişti români pe marile scene ale lumii, vineri, 10 mai, dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Tiberiu Soare, şi tenorul Teodor Ilincăi – care se bucură de o frumoasă carieră internaţională – vor fi invitaţii celebrei soprane la Royal Festival Hall din Londra, alături de Royal Philharmonic Orchestra. ... Citeşte mai departe »

London Eye, primăvara. Mic ghid de întâlnire cu romantismul, pe malul Tamisei

London Eye, monstrul de oţel care te întâmpină cât se poate de romantic, cu un culoar de pomi abia înfloriţi. Stranie şi frumoasă alăturare. London Eye este punctul zero, unde se adună toţi turiştii, locul unde cuvântul aflat pe buzele tuturor e „Sorry Mis/Mister”, indiferent de limba vorbită la telefon sau cu prietenii, indiferent de culoarea pielii sau mărimea ochilor. Este ... Citeşte mai departe »

Margaret Thatcher a murit liniștită, citind în pat, în locul său preferat: Hotelul Ritz din Londra

Margaret Thatcher a murit, luni dimineață, foarte liniștită, dezvăluie surse din apropierea anchetatorilor: fostul premier britanic s-a stins în timp ce citea o carte, așezată în pat, într-o cameră pe care o ocupa la Hotelul Ritz din Londra. „Doamna de fier” se cazase acolo anul trecut, imediat după Crăciun, spunând că era locul său favorit. Surse din preajma anchetatorilor decesului ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus