marți , 5 decembrie 2023

Arhivă etichete: maidanezi

Abonare RSS

Vier Pfoten a lansat campania de sterilizare a câinilor din localitățile din jurul Bucureștiului

Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN a lansat astăzi o amplă campanie de sterilizări gratuite pentru câinii cu și fără stăpân din localitățile din jurul Bucureștiului, pentru a reduce numărul abandonurilor și înmulțirea câinilor de pe străzi. Deși, potrivit legii sterilizarea și înregistrarea câinilor de rasă comună este obligatorie, un recent sondaj realizat de Mercury Research arată că doar 26% ... Citeşte mai departe »

Lupică, supraviețuitorul din „adăpostul” condamnaților de la Onești

Lupică e un câine readus la viață aproape printr-un miracol. Puțini veterinari ar fi dat o șansă făpturii care zăcea, slabă moartă și plină de jigodie, în iadul numit Adăpostul Public al municipiului Onești. În noiembrie, anul trecut, VIER PFOTEN a transmis municipalității Onești un raport detaliat al situației grave din adapost, solicitând îmbunătățirea imediată a condițiilor în care sunt ... Citeşte mai departe »

„Maidanez de ajutor”: de astăzi, se caută cel mai dedicat câine comunitar

Fundaţia VIER PFOTEN dă astăzi startul campaniei „Maidanez de ajutor”, un experiment care încurajează antrenarea câinilor maidanezi pentru acțiuni de terapie asistată de animale, pentru persoane cu dizabilități sau pentru bătrânii din cămine. Protagonistul campaniei este Cătălin Cornea, dresor cu experiență, care va recruta câini fără stăpân din adăposturile din București și va pregăti un „Maidanez de ajutor” pentru un ... Citeşte mai departe »

Ioana Dungler: „Aș vrea ca fundaţiile de protecţia animalelor să devină o amintire”

Ioana Dungler este unul dintre oamenii-cheie la VIER PFOTEN. După o foarte scurtă carieră de arhitectă, a început să lucreze pentru cunoscuta organizație de protecția animalelor, reușind, alături de echipa ei, să salveze atâtea vieți, încât va primi cu siguranță un loc confortabil în Rai. În plus, e unul dintre acei oameni care încă visează, naiv și îndrăzneț, să facă ... Citeşte mai departe »

A scăpat cu zile: cățelușa mutilată Grivița, dusă la un adăpost din Popești Leordeni

Catelușa maidaneză Grivița, operată vineri de o echipă mixtă de medici ai VIER PFOTEN și ai clinicii Ortovet după ce a fost grav desfigurată, va fi transportată mâine, 10 octombrie, începând cu ora 10.00, la Adăpostul Speranța din Popești Leordeni. Animalul va fi preluat de la clinica Ortovet, de pe strada Fetițelor nr. 7, București și va fi dus la adăpostul situat în ... Citeşte mai departe »

Ziua Internațională a Animalelor. Vier Pfoten: „Ne dorim o lume în care animalele nu suferă”

De 4 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor, VIER PFOTEN face apel la compasiune și umanitate față de animale, amintind că acestea sunt ființe care simt, iar oamenii sunt responsabili pentru soarta lor. Acest apel este valabil mai mult ca oricând astăzi, în contextul noii legi care permite uciderea în masă a căinilor fără stăpân, dar și al numeroaselor ... Citeşte mai departe »

Gentleman de Dâmbovița! Băsescu, despre Brigitte Bardot: „Era foarte frumoasă în timpul regilor Franței”

I se pot reproșa multe lui Traian Băsescu, dar nu că n-ar fi un gentleman desăvârșit. Domnul președinte a fost știut întotdeauna cum să trateze o femeie – cu respect și delicatețe, și tot astfel i-a răspuns și unei doamne care a cutezat să-l critice de curând. Rugat să comenteze atacurile lui Brigitte Bardot la adresa lui, pe tema câinilor ... Citeşte mai departe »

„Alege adopția, nu uciderea!” Manifestații pentru câinii din România, la Amsterdam, Viena și Hamburg

VIER PFOTEN va susține astăzi acțiuni de sprijin pentru câinii fără stăpân din România în trei mari orașe din Europa: Viena, Hamburg și Amsterdam. Iubitorii de animale vest-europeni și câinii lor își vor manifesta solidaritatea și vor transmite mesajul că uciderea în masă nu este o soluție nici umană, și nici eficientă pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Fundația VIER ... Citeşte mai departe »

România, țara barbariei: maidanezii pot fi omorâți în mod legal

Curtea Constituțională a stabilit că legea privind câinii vagabonzi este constituțională, astfel că maidanezii pot fi, de-acum, omorâți în mod legal. „Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea ... Citeşte mai departe »