marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Marea Britanie

Abonare RSS

Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu stau de vorbă cu „Românii după Brexit”

În 24 iunie 2016, majoritatea locuitorilor din Marea Britanie a votat BREXIT. Surpriza a năucit ambele tabere, iar cei care au pledat pentru separare s-au trezit că izbânda lor este toxică. Ce se va întâmpla după Brexit? Cu economia, cu locul de muncă, cu ziua de mâine… Întrebarea îi îngrijorează pe britanici, dar şi pe cei peste 200.000 de români ... Citeşte mai departe »

Artistul plastic David Rayson, în expoziţia „Imagini din Marea Britanie”

Muzeul Naţional de Artă al României şi British Council România vă invită la o serie de evenimente în expoziţia Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council, avându-l ca invitat pe David Rayson, artist plastic şi profesor de pictură la Royal College of Art din Londra. Una dintre lucrările sale, intitulate De la ... Citeşte mai departe »

Marea Britanie: cele mai frumoase trasee literare

Foto: homepages.inf.ed.ac.uk Fiecare țară sau regiune are în patrimoniul turistic locurile sale reprezentative, însă pentru iubitorii de lectură peisajului natural îi este adăugat și unul literar, nu mai puțin important. Iar Marea Britanie, pe lângă peisajele și orășelele sale pitorești, mai adăpostește și lumea lui Jane Austen, a lui William Shakespeare sau pe cea a lui Charles Dickens. Vă prezentăm ... Citeşte mai departe »

Imagini din Marea Britanie: 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council

Durata: 4 octombrie 2013 – 19 ianuarie 2014 Locaţia: Muzeul Naţional de Artă al României, Calea Victoriei 49-53 Program de vizitare: miercuri-duminică, 10.00-18.00 Tarif: 10 lei întreg (redus: 5 lei pentru pensionari, 2,5 lei pentru elevi/studenţi) Gratuit: în prima miercuri a fiecărei luni Muzeul Naţional de Artă al României şi British Council România organizează expoziţia Imagini din Marea Britanie. 100 ... Citeşte mai departe »

Monica Irimia, de la Cheeky Girls, ia apărarea imigranților români în Marea Britanie – VIDEO

Monica Irimia, cântăreață în grupul Cheeky Girls, a luat apărarea imigranților români în Marea Britanie, într-o emisiune difuzată de BBC. Reacția ei vine după ce ziarele britanice au atras atenția asupra comportamentului românilor stabiliți în alte țări, unde „nu vor să lucreze”. În opinia jurnaliștilor britanici, românii sunt „persoane leneşe care nu vor să lucreze”, spune Monica Irimia într-o înregistrare ... Citeşte mai departe »

David Cameron promite condiții de viață mai grele pentru noii imigranți în Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat că intenționează să blocheze accesul la ajutoare și locuințe sociale pentru imigranţii nou-veniţi care nu au contribuit la sistemul de asigurări sociale. „Suntem o ţară corectă şi o ţară primitoare, dar nu una permisivă. Să ne asigurăm că ţara noastră este cea mai dură în loc de cea mai permisivă”, a declarat Cameron ... Citeşte mai departe »