joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Mariana Nicolesco

Abonare RSS

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, la TVR

foto: arhiva personală a doamnei Mariana Nicolesco TVR3 transmite o serie de emisiuni dedicate evenimentelor „Darclée” din acest an, sâmbătă 21 octombrie, începând de la orele 17. Reluare, la orele 24. Emisiunile sunt programate şi pe TVR Internaţional în zilele de 21, 28 octombrie şi 4 noiembrie. Aşezat sub Înaltul Patronaj UNESCO, Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, ... Citeşte mai departe »

„Omagiu lui George Enescu”: recital extraordinar, la Palatul Cantacuzino

foto Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 18.00, în Aula Palatului Cantacuzino, la Muzeul Naţional George Enescu, minunatele creaţii ale acestui geniu naţional, compozitor, violonist, pianist, pedagog, vor fi prezentate publicului într-un recital extraordinar Omagiu lui George Enescu, susţinut în cadrul Cursurilor de Măiestrie în Arta Liedului oferite de Mariana Nicolesco. Evenimentul marchează 60 de ani de la trecerea în ... Citeşte mai departe »

Concursul de Canto „Hariclea Darclée”: 184 de artiști din întreaga lume, la Ediţia Jubiliară

Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée: 184 de artişti de pretutindeni s-au înscris la Ediţia Jubiliară 2015, care începe la 28 iulie şi se încheie pe 9 august. Din rândul acestora, prestigiosul Juriu Internaţional prezidat de Mariana Nicolesco îi va desemna pe laureaţii din acest an. Din Juriu fac parte Marco Balderi din Italia, personalitate cu o carieră strălucită, printre ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco, la Reuniunea UNESCO de la Paris

La Reuniunea Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris: Directorul General Irina Bokova şi Mariana Nicolesco în linia întâi a celebrării muzicii şi dansurilor tradiţionale, alături de sudanezul Ali Mahdi Nouri, Artist UNESCO pentru Pace Soprana Mariana Nicolesco a participat recent la Reuniunea UNESCO de la Paris. Reuniunea anuală 2015 a pus în dezbatere numeroase teme revelatoare pentru problemele de civilizaţie ... Citeşte mai departe »

Cursuri de Măiestrie în Arta Liedului, cu Mariana Nicolesco, la TVR 2

Televiziunea Română aduce publicului două emisiuni dedicate Cursurilor de Măiestrie Artistică în Arta Liedului oferite de marea artistă Mariana Nicolesco – ce vor putea fi urmărite la TVR 2. „Deceniul renaşterii liedului românesc ne-a oferit prilejul reînnoit de-a pune în valoare splendoarea, varietatea şi originalitatea acestei arte în ţara noastră, întemeiată pe străvechea tradiţie a cântecului de dor. Celebrarea acestui ... Citeşte mai departe »

Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc are loc în octombrie, la Brașov

Foto: wikimedia.org Soprana Mariana Nicolesco organizează, între 2 și 5 octombrie, la Brașov, Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc şi Cursuri de Măiestrie în Arta Liedului. „Deceniul renaşterii liedului românesc ne-a oferit prilejul reînnoit de-a pune în valoare splendoarea, varietatea şi originalitatea acestei arte în ţara noastră, întemeiată pe străvechea tradiţie a cântecului de dor. Iar celebrarea acestui deceniu ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco: „Am considerat fiecare apariţie pe scenă ca fiind prima şi ultima”

La doar câteva zile de la încheierea unei noi ediții Master Class, cursurile de Măiestrie Artistică din cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, Mariana Nicolesco ne-a acordat un interviu în care vorbește despre universul fascinant al profesiei sale. Celebra soprana ne-a povestit, cu umor, și momente absolut inedite din culisele marilor scene pe care a urcat, și ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco a obținut Înaltul Patronaj UNESCO pentru manifestările „Hariclea Darclée”

Mariana Nicolesco, împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, săptămâna trecută, la Paris Marea soprană Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură. La eveniment, Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco, despre Nicolae Herlea: un prieten drag, un om generos prin toată fiinţa sa

Mariana Nicolesco își amintește cu nostalgie de regretatul bariton Nicolae Herlea, într-un comunicat remis larevista.ro. Nimeni nu l-a sărbătorit, aşa cum am făcut-o noi, în cadrul Festivalului Darclée. La 75 de ani, la 80 de ani, la 85 de ani, împreună cu sutele şi sutele de tineri artişti în devenire şi cu publicul iubitor al vocii umane şi a artei ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco: O nouă celebrare a liedului românesc, la TVR 2

Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, create de marea soprană Mariana Nicolesco, pun în valoare an de an comorile acestui gen muzical acumulate în România de peste două secole, pe fondul vechiului nostru cântec de dor. Prin vocile tinerilor artişti care s-au apropiat de arta liedului în aceşti ani, şi în care strălucesc, asistăm la renaşterea acestui stil prestigios, ... Citeşte mai departe »