marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: master class

Abonare RSS

Concursul de Canto „Hariclea Darclée”: 184 de artiști din întreaga lume, la Ediţia Jubiliară

Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée: 184 de artişti de pretutindeni s-au înscris la Ediţia Jubiliară 2015, care începe la 28 iulie şi se încheie pe 9 august. Din rândul acestora, prestigiosul Juriu Internaţional prezidat de Mariana Nicolesco îi va desemna pe laureaţii din acest an. Din Juriu fac parte Marco Balderi din Italia, personalitate cu o carieră strălucită, printre ... Citeşte mai departe »

„Muzica la Altitudine”, cu violoncelistul Răzvan Suma şi violonistul Ştefan Horvath

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională „Muzica la Altitudine” va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015, la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio ... Citeşte mai departe »

Master Class Mariana Nicolesco, în patru emisiuni la TVR 2

Tradiţionalele Cursuri de Măiestrie Artistică, Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco între o ediţie şi alta a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, fac obiectul a patru pasionante emisiuni de televiziune. Le vom putea urmări pe TVR 2, în fiecare sâmbătă a lunii noiembrie, începând cu orele 17.00. Primele două emisiuni sunt dedicate Bicentenarului naşterii lui Verdi ... Citeşte mai departe »

Mariana Nicolesco a încheiat o nouă ediție a cursurilor Master Class, la Brăila

Peste cinci ore a durat entuziasmantul maraton liric care a încheiat, la Brăila, ediţia 2013 a Cursurilor de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco. Publicul i-a aplaudat cu încântare, individual, sau în duetele, cvartetele şi concertatele în care Maestra, pe tot parcursul serii alături de ei, îi prezenta, îi susţinea, le cerea să reia câte un pasaj pentru a ... Citeşte mai departe »

Peste 70 de interpreți s-au înscris la cursurile Master Class oferite de Mariana Nicolesco

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite la Brăila de celebra soprană Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, au loc în acest an în perioada 29 iulie – 4 august. S-au înscris peste 70 de tineri interpreţi din Italia, Franţa şi Spania, din Ucraina şi Polonia, din Armenia, China şi Statele Unite, din Republica Moldova şi, ... Citeşte mai departe »