vineri , 3 februarie 2023

Arhivă etichete: Mihai Malaimare

Abonare RSS

Mihai Mălaimare: „Teatrul este, poate, singura temelie adevărată a lumii”

Teatrul Masca anunță deschiderea stagiunii de interior, în weekend-ul 30 octombrie – 1 noiembrie, cu trei dintre cele mai îndrăgite spectacole: Căsătoria, Romeo și Julieta și Parapanghelos.   „Teatrul este, poate, singura temelie adevărată a lumii, singura certitudine că lumea înseamnă ceva. Jucăm, trăim, dăruim, savurăm clipele de glorie, ne acoperim cu ele, după care trăim iar iubind spectacolul ca ... Citeşte mai departe »

Maraton de evenimente la Teatrul Masca, înaintea deschiderii stagiunii

Joi, 17 septembrie, începând cu ora 19.00, Teatrul Masca vă invită pe Calea Victoriei, la Cercul Militar Național la spectacolul Pirrot Lunatecul. Personajul central, cuceritorul Pierrot născut în halele pariziene, va aduce în inima Micului Paris atmosfera plină de farmec a Parisului secolului al XIX-lea.   Pâstrând tradiția unor evenimente iubite de public, Teatrul Masca va organiza duminică, 20 septembrie, în ... Citeşte mai departe »

Spectacol aniversar al Teatrului Masca: Mihai Mălaimare împlinește 65 de ani

Joi, 27 august, începând cu ora 18.00, Teatrul Masca vă invită pe Calea Victoriei, la Cercul Militar Național, la “Baroc”, un spectacol aniversar de excepție. În aceeași zi, actorul Mihai Mălaimare va sărbători 65 de ani de viață. „Va invitam să vă înfioraţi de farmecul inefabil al apariţiei din neant a sufletului şi trupului unei statui  vivante… un spectacol fascinant, ... Citeşte mai departe »

Teatrul Masca începe o nouă stagiune în aer liber, în an aniversar

Vineri, 1 mai, începând cu ora 19.00, Teatrul Masca va deschide în Parcul Cișmigiu cea de-a 23-a stagiune în aer liber.   „În anul 1992, lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului ia hotărârea de a organiza, în ... Citeşte mai departe »

Iepurașul vine la Teatrul Masca joi, 9 aprilie

Teatrul Masca vă invită joi, 9 aprilie, începând cu ora 11.00, în amfiteatrul din Bulevardul Uverturii 70, la cea de-a noua ediţie a evenimentului Iepuraşul la Masca. Cei mici, alături de familii și ajutați de trupa Teatrului Masca, vor redescoperi tradiția încondeierii ouălor cu vopsele pe care le vor primi. Copiii vor avea ocazia să învețe lucruri noi și să-și ... Citeşte mai departe »

Mihai Mălaimare a primit titlul de Doctor Honoris Causa, la Festivalul Class Fest

Actorul, regizorul și profesorul Mihai Mălaimare a primit din partea Academiei de Teatru și Arte Plastice din Chișinău titlul onorific de Doctor Honoris Causa în cadrul Festivalului Class Fest ce s-a desfășurat în perioada 11-16 aprilie.  Mihai Mălaimare a coordonat la Chișinău atelierul „De la masca neutră la masca larvară: primii paşi în constituirea unui personaj” şi lucrările conferinţei ştiinţifice ... Citeşte mai departe »

George Mihăiță face schimb de scenă cu Mihai Mălaimare

Sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 19.00, Teatrul Masca și Teatrul de Comedie vă propun o seară inedită – cele două teatre vor juca spectacolele „Parcul”, respectiv „Clinica”, fiecare pe scena celuilalt. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de Teatrul Masca, denumit „Întâlnirile Teatrului Masca”. „Plin de umbre ale celor care i-au marcat existența, Cișmigiul te invită să-l ... Citeşte mai departe »

Una Historia de Tango, ultima reprezentație din această stagiune

Teatrul Masca vă invită duminică, 9 februarie, ora 19.00 la ultima reprezentație din această stagiune a spectacolului Una Historia de Tango, o călătorie în timp printre cele mai importante etape ale tangoului ce anul acesta împlinește patru ani de la premieră. Coregrafa Doina Botiș, prezentă în distribuția spectacolului, va pleca timp de trei luni în Mexic să antreneze o echipă ... Citeşte mai departe »

„Neguțătoarea din Veneția”, o premieră inedită la Teatrul Masca

Teatrul Masca vă invită în acest weekend la „Neguţătoarea din Veneţia”, un spectacol de commedia dell’ arte pus în scenă de Michele Modesto Casarin, inspirat din povestea „Gianetto”, de Ser Giovanni Fiorentino, şi din piesa „Neguţătorul din Veneţia”, de W. Shakespeare. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 1 februarie iar premiera duminică, 2 februarie, ora 19.00.  „Poetica nemuritoare a lui Shakespeare ... Citeşte mai departe »

„Bolnavul închipuit”, un spectacol invitat la Teatrul Masca

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.00, Teatrul Al. Davila din Pitești va prezenta pe scena Teatrului Masca spectacolul „Bolnavul închipuit”, ultima dintre comediile lui Molière. Invitația a fost lansată ca parte a proiectului „Cu teatrul prin țară”, inițiat de Teatrul Masca, care va include turnee și schimburi de experiență. „Sâmbătă seara, în timp ce noi vom fi prezenți pe scena din ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus