vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: Mircea Albulescu

Abonare RSS

Radu Beligan, Marin Moraru și Mircea Albulescu, omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc

foto Trei dintre cei mai iubiți actori români, Radu Beligan, Marin Moraru și Mircea Albulescu, vor fi omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va avea loc pe 16 septembrie, în zece locații din București. Spectatorii îi vor revedea pe regretații mari actori în câteva dintre cele mai bune roluri ale lor, iar un tribut în memoria cineastului Ovidiu ... Citeşte mai departe »

Actorul Mircea Albulescu a murit

foto Cunoscutul actor Mircea Albulescu a murit, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca din Capitală, din cauza unor probleme cardiace de care suferea de mai multă vreme. Artistul, în vârstă de 81 de ani, fusese supus în trecut unei triple operații de bypass cardiac, dar astăzi, inima sa a cedat, informează mediafax.ro. Într-un interviu mai vechi, Mircea Albulescu spunea că simte ... Citeşte mai departe »

Spectacol Alexandru Tomescu, în colaborare cu Mircea Albulescu, pe muzică de Philip Glass

Concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio miercuri,  8 aprilie, de la ora 19.00, propune publicului trei întâlniri cu totul speciale: violonistul ALEXANDRU TOMESCU va interpreta o creaţie a controversatului compozitor american PHILIP GLASS, vocea actorului MIRCEA ALBULESCU va „juca” rolul naratorului  în lucrarea La piatra de hotar a FELICIEI DONCEANU, şi seara se va încheia cu partitura lui HAYDN ... Citeşte mai departe »

Mircea Albulescu, internat de urgență în spital, la Timișoara

Actorul Mircea Albulescu, în vârstă de 80 de ani, a fost internat de urgență la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în noaptea de luni spre marți, el acuzând dureri în zona pieptului. Artistul s-a prezentat inițial la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, însă medicii au decis să-l trimită la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde a fost imediat ... Citeşte mai departe »

„Duminica filmului românesc”, dedicată actorului Mircea Albulescu

În 12 ianuarie, TVR 2 aduce două dintre filmele sale: „Cursa” şi „Înghiţitorul de săbii” În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50). Maestrul Mircea Albulescu a primit, ... Citeşte mai departe »