miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: muzica

Abonare RSS

Adrian Naidin: Prin muzică îi apăr pe oameni

foto: arhiva personală a lui Adrian Naidin Un dialog cu violoncelistul Adrian Naidin e o minunată rupere de ritm. Indiferent unde vă aflați acum, cât de lungă a fost ziua pe care ați avut-o, cât de plină vă e mintea de gânduri obositoare, veți pleca din această discuție cu fruntea mai senină. Într-o lume care pare să vrea să ne ... Citeşte mai departe »

Filme de la TIFF si teatru interactiv, la AWAKE Festival

Doar o lună a mai rămas până la prima ediţie AWAKE, festival de muzică şi arte care promite o adevărată desfătare artistică şi culturală, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona Ardealului: domeniul castelului Teleki din Gornești. Deşi muzica rămâne personajul principal al festivalului, filmele şi teatrul nu vor lipsi nici ele din programul evenimentului. O selecţie specială de ... Citeşte mai departe »

Vivaldianno – City of Mirrors: o experiență muzicală 3D, la București

Vivaldianno – City of Mirrors, spectacol muzical 3D inspirat de viaţă şi opera geniului baroc Antonio Vivaldi, va ajunge în premieră la Bucureşti, oferind o experienţă impresionantă pentru orice iubitor de muzică. O poveste vizuală tridimensională, artişti de prestigiu de pe trei continente şi o coregrafie excepţională se împletesc cu cele mai noi tehnologii audio-video. Organizat de Amphitrion, Vivaldianno – ... Citeşte mai departe »

Începe DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București

Fie că este vorba despre o trupă sau un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică și oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experiență culturală și umană specială. Prima ediție DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București, va avea loc între 23 și 25 septembrie. DokStation se adresează ... Citeşte mai departe »

Anca Lupeș: „Dacă faci bani doar că îţi arăţi poponeaţa pe scenă, asta nu e succes”

Pe Anca Lupeș am cunoscut-o cu mulți ani în urmă, când visam la un interviu cu Patricia Kaas, iar managerul artistei franceze fusese de acord să-l fac, „cu condiția să accepte și organizatorii români”. Am avut baftă cu Anca, fiindcă ea se afla în rândul celor care o aduceau pe Patricia în România și s-a dovedit a fi unul dintre ... Citeşte mai departe »

Peste 90 de artişti vor să reprezinte România la Eurovision 2016

foto Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision România a atras peste 90 de piese în cursa pentru un loc pe scena de la Baia Mare. Astăzi, 8 februarie, organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese ... Citeşte mai departe »

Dana Dorian: Azi, să urmezi cursuri de canto e ca şi când ai declara că te duci la psiholog

Pe sistemul „A grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple“, eu mi-am dorit să fac un interviu cu Dana Dorian și mi s-a întâmplat. Îmi place de mor de ea încă de pe vremea când susținea o rubrică muzicală într-o revistă de paparazzi, pagini în care lua la puricat, nu întotdeauna foarte amabil, aspecte din industria pop ... Citeşte mai departe »

„Don’t Stop Me Now”, a trupei Queen, pe primul loc în topul pieselor care ne binedispun

foto Melodia „Don’t Stop Me Now”, a trupei Queen, ocupă primul loc într-un top al pieselor lansate în ultimii 50 de ani ce ne aduc buna dispoziție, arată un studiu realizat de un cercetător olandez. Piesa are ritmul, cheia muzicală și versurile potrivite să inducă ușor starea de fericire în rândul ascultătorilor, a declarat cercetătorul olandez specializat în științe neuronale ... Citeşte mai departe »

Patricia Kaas lansează un nou album în 2016, când va împlini 50 de ani

foto Cântăreața Patricia Kaas va lansa un nou album în 2016, când va împlini vârsta de 50 de ani, au anunțat reprezentanții casei sale de discuri, Warner France, citați de Le Figaro. Noul material discografic va fi cel de-al zecelea din cariera artistei franceze. Cel mai recent album cu piese originale al Patriciei Kaas este „Sexe fort”, din 20013. În ... Citeşte mai departe »

„Muzica la Altitudine”, cu violoncelistul Răzvan Suma şi violonistul Ştefan Horvath

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională „Muzica la Altitudine” va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015, la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio ... Citeşte mai departe »